To je to što me zanima!

Peking osudio Bidena: 'Nazvati Jinpinga diktatorom je apsurd'

Ova primjedba američke strane je doista apsurdna, vrlo neodgovorna i ne odražava stvarnost - rekla je novinarima glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning
Vidi originalni članak

Kina je u srijedu osudila "apsurdnu" primjedbu američkog predsjednika Joea Bidena da njegov kineski kolega Xi Jinping pripada kategoriji "diktatora".

- Ova primjedba američke strane je doista apsurdna, vrlo neodgovorna i ne odražava stvarnost - rekla je novinarima glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning.

'BILO MU JE NEUGODNO' Biden kineskog predsjednika nazvao diktatorom: 'Uzrujao se kad sam srušio špijunski balon'

Biden je tu primjedbu iznio na prikupljanju sredstava u Kaliforniji, dan nakon što se američki državni tajnik Antony Blinken sastao sa Xijem u Pekingu s ciljem ublažavanja napetosti i rivalstva između dviju zemalja.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova reklo je da Bidenova opaska ozbiljno krši kineski politički dignitet i predstavlja javnu političku provokaciju.

KLJUČNI SUSRET Antony Blinken se sastao s Xi Jinpingom tijekom posjeta Kini; 'Imali su iskreni razgovor'

Kina stoga izražava snažno nezadovoljstvo i čvrsto protivljenje, rekla je Mao.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 21.06.2023.

    sve je to dobro i podlo promisljeno, dok blinken kobajagi relaksira „politikom amera“ lose odnose usa-kina, senilac koji ne zns ni kud je pošo ni gdje je došo to vraca na pocetnu tacku. U biti radi se o pokušaju amera da ublaze reputaciju ratnog piromana..

Komentiraj...
Vidi sve komentare