To je to što me zanima!

Penava još nije maknuo snimku učenika: 'On krši pravo djeteta'

Svakako se radi o snimci koja nije trebala biti objavljena i kojom se krši pravo djeteta, jer je samom objavom djeteta odnosno optuživanjem, rekla je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević
Vidi originalni članak

Iako je pravobraniteljica za djecu zatražila od gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da makne spornu snimku s web stranica grada na kojoj učenici Tehničke škole koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku nisu ustali na hrvatsku himnu, gradonačelnik se na to oglušio. 

Spornom snimkom i njezinim objavljivanjem bave se i policjia i državno odvjetništvo. 

UTVRĐUJU SVE OKOLNOSTI Penava objavio snimku djece: Uključili su se policija i DORH

- PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne videosnimke na službenim stranicama Grada Vukovara - priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske. To je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

- Naravno da djecu se ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst, međutim ja ovdje ne bih ničim prejudicirao - rekao je Božinović. 

OŠTRI PUPOVAC 'Ustajem na himnu pa me ipak gledaju kao četnika i ubojicu'

Iz Grada Vukovara potvrdili su da je reakcija pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević stigla tek u utorak ujutro, no bez obzira na to, snimka je i dalje na stranici Grada, javlja Dnevnik.hr. 

Svakako se radi o snimci koja nije trebala biti objavljena i kojom se krši pravo djeteta, jer je samom objavom djeteta odnosno optuživanjem, odnosno prozivanjem na određeni način, određene skupine djece, zapravo postoji mogućnost da se njih stavlja u negativni predznak - rekla je pravobraniteljica. 

PENAVA KOMENTIRAO NAPAD: 'Vukovar ima većih problema od sukoba navijačkih skupina'

Istaknula je i kako, ukoliko netko drugi ne podnese kaznenu prijavu, ona ima tu mogućnost. 

Idi na 24sata

Komentari 207

  • najiram 10 23.01.2019.

    koje pravo djetetase krši da mi je znati...pravo na nepoštivanje ustavom zagarantiranog poštivanja državnih obilježja...kazniti tebe kao pravobraniteljicu jer potičeš međunacionalnu mržnju i roditelje jer su ihoni naućili da ne poštuju hrvatsku državu i himnu...sakome vam odrezati kazne po nekoliko stotina tisuča kuna pa da vidimo koja su to prava...ili su to ipak obaveze svakog hrvatskog građanina...i naročito onih koji uživaju ekstra prava...koja im radi takovih nacističkih ispada treba ukinuti....

  • avim 23.01.2019.

    Penava,nemoj maknuti snimku ,neka se vidi kako Hrvatski pravoslavci odgajaju djecu .Ova Država ih hrani,školuje a tzv.Srbi tako uzvraćaju.Imam u svom gradu političare koji grade đamije i dijele Hrvatsku zemlju da nikoga ne pitaju kao da im je mama ostavila u nasljeđe

  • juricajuric179 23.01.2019.

    Ovaj penava postaje svwe odvratniji i prgaviji, svim silama želi na veću vlast ali nikad od njega ništa, odabrao je krivi put na leđima drugih bi se probijao, ništa od toga pročitan je .

Komentiraj...
Vidi sve komentare