To je to što me zanima!

Penava platio novu fontanu u Vukovaru 647.000 kuna

Nova je fontana osmišljena tako da radi neprestano, tijekom svih vremenskih prilika, a ima ugrađena i podvodna rasvjetna tijela koja osvjetljavaju i mlaz vodenih skulptura
Vidi originalni članak

Baš u periodu između dva izborna kruga gradonačelnik Ivan Penava u vukovarskom je Borovu naselju, na križanju Trpinjske ceste i Jadranske ulice, svečano otvorio novoizgrađenu gradsku fontanu.

Vukovar, naime, malo po uzoru na Zagreb, njeguje tradiciju izgradnji fontana jer ih do sada imaju pet. Od toga je dvije sagradio Penava, a ostale njegovi prethodnici. 

- Ne bih ovo nikako povezivao sa Zagrebom niti fontanama davao negativnu pozornost jer svi volimo vidjeti vodu u prostoru, to im i jeste glavna funkcija i zato ih ljudi vole u svojoj blizini. Ovo također nema veze s predizbornom kampanjom jer je Grad Vukovar, zbog pandemija koronavirusa ili nezainteresiranosti tvrtki na području Republike Hrvatske, četiri ili pet puta ponavljao natječaj javne nabave za samu fontanu. Ona je trebala biti otvorena prije godinu dana ali se, eto, sad to pokazalo dobrim momentom - kazao je Ivan Penava dodajući kako je fontana napravljena na površini koja je prije bila neuređena a sada je zelena oaza za obitelji i djecu iz ovog dijela grada jer je tu i dječje igralište i vježbalište.  

Zanimljivo je da novouređeni park ili trg još nema ime nego će se na sljedećem Gradskom vijeću odlučiti o imenu toga prostora i što će on točno biti. Nova je fontana osmišljena tako da radi neprestano, tijekom svih vremenskih prilika, a ima ugrađena i podvodna rasvjetna tijela koja osvjetljavaju i mlaz vodenih skulptura. Moći će svijetliti raznim bojama za razne prigode. Baš kao i većina sličnih u Zagrebu.Penava je dodao kako su i sve druge gradske fontane u funkciji jer ih se redovno održava, čisti i popravlja. 

NASTAVAK SAGE Afera 'nekretnine': Penavin otac prepisao dvije kuće na djecu da dobije državni stan?

Nova je fontana grad Vukovar koštala 674.000 kuna, a uređenje prostora dodatnih 400.000 kuna. Inače, prvi je obol fundusu gradskih fontana Penava dao odmah na početku svog prvog mandata kada je u predizbornoj kampanji obećao stanovnicima Vijenca Ruđera Boškovića izgradili fontanu u njihovom kvartu. 

- Građani su to tražili od mene. U tom naselju su sve neboderi i višestambene zgrade, i građani su preko svoje gradske četvrti željeli da im grad napravi fontanu. Mi smo to i napravili jer slušamo što građani žele i što nam poručuju - dodao je Penava.

Idi na 24sata

Komentari 223

  • NA ROBIJU 22.05.2021.

    napraviti treba zatvor. za nj ima puuuno kandidata i obavezno uvesti plinske instalacije, drva su skupa

  • 22.05.2021.

    Bravo za Penavu,taj čovjek voli mjesto gdje živi a ne pljačka ga što mu žele dokazati plavi komunisti udbaši kradeze lopovi!

  • gvagec 22.05.2021.

    Ovaj tip mi toliko ide na ganglije da je to strašno. Ima nešto podmuklo u njemu, totalno antilpoatičan tip ..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare