To je to što me zanima!

Kaos u Vukovaru: Vijeće nije konstituirano zbog HDSSB-a

HDSSB-ova Slavica Jelinić nije se pojavila na sjednici vukovarskog Gradskog vijeća u četvrtak. Njezin glas trebao je prevagnuti. Omjer je bio deset prema deset
Vidi originalni članak

Svi vijećnici pojavili su se u Gradskom vijeću Vukovara osim HDSSB-ove Slavice Jelinić. Zbog njezinog nepojavljivanja vukovarsko Gradsko vijeće nije konstituirano. Mobitel joj je ugašen. Novi pokušaj bit će u roku od 30 dana. 

Deset vijećnika ima koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ. Po pet vijećnika imat će koalicija SDP-HNS-SU i koalicija srpskih stranaka, SDSS-SNS-NSS. 

Jedan glas HDSSB-a trebao je presuditi tko ima većinu.

Novoizabrani gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) sa zamjenicima Marijanom Pavličekom (HSP AS) i Marijom Budimir (HDZ) stupio je na dužnost 9. srpnja.

Penava je tada naveo prve zadaće: rješavanje pitanja financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola, žurno konstituiranje Gradskoga vijeća i usvajanje proračuna za 2014. godinu.

Za besplatne udžbenike koje vukovarske gradske vlasti namjeravaju kupiti i podijeliti svim vukovarskim osnovnoškolcima sukladno obećanju iz predizborne kampanje, prijavljen je 2081 učenik. To će koštati 1,2 milijuna kuna, a Penava je očekivao jednoglasnu većinu.

Sada je pitanje hoće li se odluka o besplatnim udžbenicima stići organizirati do početka škole.

Idi na 24sata

Komentari 302

  • bajica1009 21.07.2014.

    Silovanje ljudi i politike se dogodilo na način da su velike Vukovarce dovodili-privodili na glasanje iz cijele zemlje a šta je sa onima što tamo žive svaki dan žalosni čovječe došao si potrošiti prikupljeni novac i zadužiti gradsku blagajnu i ništa više, možda te opet spase ...-.... ko i tvog vođu ne tako davno, kupi glas imaš para, u ponovljenim izborima nećeš dobiti ni 30% glasova.

  • papalino1 18.07.2014.

    ustani franjooo penava te zove zoveeee, i stožer također

  • LiveOrDie 18.07.2014.

    Eto sad, svi su odjednom protiv HDZ-a. Do prije par dana svi su slavili HDZ. Toliko slijepih kraj ociju..naprosto nevjerojatno!!! Vi koji se nadate 'novim izorima' zaboravite na to, onog trena kad su ovi izabrani da sjede u foteljama, pokopali smo sami sebe. Nema spasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare