To je to što me zanima!

Pentagon ne brine zbog testa Sotone 2: Rusi su se javili, let projektila nije bio prijetnja

Rusija je ranije u srijedu objavila da je prvi put testirala interkontinentalni balistički projektil Sarmat, novi dodatak njezinu nuklearnom arsenalu, za koji je predsjednik Vladimir Putin rekao da će dati neprijateljima Moskve o čemu misliti
Vidi originalni članak

Rusija je ispravno obavijestila Sjedinjene Države prije lansiranja interkontinentalnog balističkog projektila, obznanio je u srijedu Pentagon koji smatra da je to bilo rutinsko testiranje, a ne prijetnja SAD-u.

Rusija je ranije u srijedu objavila da je prvi put testirala interkontinentalni balistički projektil Sarmat, novi dodatak njezinu nuklearnom arsenalu, za koji je predsjednik Vladimir Putin rekao da će dati neprijateljima Moskve o čemu misliti.

Ruske nuklearne snage počet će isporučivati Sarmat ove godine kada završi testiranje, javlja agencija Tass citirajući čelnika svemirske agencije Roscosmos Dmitrija Rogozina.

NOVA RUSKA PRIJETNJA VIDEO Rusi lansirali Sotonu 2: Putinova raketa Sarmat teška je 100 tona, može uništiti i Teksas

Prve isporuke počet će "ujesen ove godine, rekao je Rogozin.

Na televiziji je prikazano kako je vojska Putinu rekla da je projektil lansiran iz Plesetska na sjeverozapadu zemlje i da je pogodio ciljeve na poluotoku Kamčatki na krajnjem istoku.

"Novi kompleks ima najviše taktičke i tehničke karakteristike i sposoban je nadvladati sva moderna sredstva proturaketne obrane. Nema sličnih u svijetu i neće ih biti još dugo", rekao je Putin.

>>Događanja uživo iz Ukrajine pratite ovdje

"Ovo uistinu jedinstveno oružje ojačat će borbeni potencijal naših oružanih snaga, pouzdano zajamčiti sigurnost Rusije od vanjskih prijetnji i dati za razmišljanje onima koji u žaru bjesomučne agresivne retorike pokušavaju ugroziti našu zemlju."

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava, prema američkoj Kongresnoj službi za istraživanje.

Projektil se godinama razvijao i njegovo probno lansiranje nije iznenađenje za Zapad, ali se odvilo u vrijeme ekstremne geopolitičke napetosti zbog ruskog rata u Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 68

  • jozicalen9 21.04.2022.

    Normalno da se amerikanci previše ne brinu zbog ove divovske neoborive i razorne rakete, jer znaju da na njih Rusi to neće upotrijebiti, ali za opomenu bi mogli da vide mogu li je ameri oboriti.

  • Bymbo 21.04.2022.

    Kažu da projektil može razoriti cijelu Francusku ili Texas. Putin pokazao da mu ne treba nuklearna bomba . . .

  • NenadZG 21.04.2022.

    Koji je bio cilj ispaljivanja? Zastrašivanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare