To je to što me zanima!

Peres i Josipović: Ovakav zločin se ne smije ponoviti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jasenovac: Ivo Josipović je rekao da svaka žrtva nosi njihovu poruku. Peres je rekao da generacije mladih treba obrazovati da se sjećaju svih žrtava
Vidi originalni članak

Izraelski predsjednik Shimon Peres i predsjednik Ivo Josipović u nedjelju ujutro su posjetili Spomen-područje Jasenovac. Razgledali su Memorijalni muzej i položili vijence kod spomenika Jasenovački cvijet. U kratkim govorima obojica su naglasila kako se zločin poput onog iz Jasenovca nikada više ne smije ponoviti.
- Ovaj logor razlikuje se od ostalih na nekoliko načina. Prvo, žrtve nisu bili nužno i isključivo Židovi. Druga razlika je u tome kako su ubijali ljude. Činili su to čekićima, noževima i kamenjem. Mislim da su ih Nijemci na to natjerali - rekao je Peres te dodao da za njega samo Bog ima pravo nekome oduzeti život. Izraelski predsjednik komentirao je i izjavu iranskog predsjednika koji negirao holokaust, a Peres tvrdi da je tako 'omogućio legitimitet za ubijanje'. Josipović je rekao kako svaka žrtva nosi tu poruku, te dodao da je Hrvatska imala najjači antifašistički pokret u Europi koji je sačuvao čast i obraz hrvatskog naroda. Peres je poručio da nove generacije treba obrazovati da se sjećaju i poštuju žrtve, javlja HRT. Peres je na kraju sudjelovao u Kadišu, molitvi za mrtve koju su predvodili hrvatski rabini Kotel Da Don i Lucijan Prelević. Nakon posjeta Jasenovcu Peres se u podne susreo s premijerkom Kosor u Banskim dvorima. Peres i Josipović sastali su se i u petak i tada rekli kako među zemljama nema otvorenih pitanja, ali ima prostora za još boljom suradnjom.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • TITTO 25.07.2010.

    . ..KAKOVA KOORDINACUJA. ..\"PRAVNA LEGALLNOST\"O NAŠEM SFRYY-S.A.P. KOSOVO i ODMAH Šimon Peres U JASENOVCU A U ISTO VRIJEME POČINJE VOJNA\"VJEŽBA\"AMERA i JUŽNE KOREJE\"NEPOBJEDIVI DUH\". ..PRVE DVIJE AKCIJE\"NEPOBJEDIVOG DUHA\"SU VRLO DOBRO IZVRŠENE TJ.U BEOGRADU VELJIKO SKLADIŠTE DRVENE GRAĐE JE IZGORIJELO AU PERZIJSKOM ZALJEVU I.R.IRANA EXPLOZIJA U PETROKEMIJI SA MRTVIMA i RANJENIMA. ..PITTanje ZA TadiCHa-ĐE TI JE SAD TVOJ \"PAJDAŠ\" Ivo JosipoviCH? ??ODGOVOR JE-U JASENOVCU i sa Shimon Peresom OKREĆE NAŠE MRTVE U GROBU. ..TITTO(1967.g.). ..

  • drug Tito_1 25.07.2010.

    Dok je Tito bio živ taj nebi ovdje ni prismrdio, treba ga u Haag koliko je Palestinaca ubio!

  • zzzzml 25.07.2010.

    kako drzava ima para za asfaltiranje ceste u jasenovcu, koja je vec bila jako dobra, samo radi dolaska doticnog, a u obliznjim naseljima rastavljamo aute na rupama po cesti!!. samo to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare