To je to što me zanima!

Perković za Večernji: Znam tko je ubojica Stjepana Đurekovića

Ja sa smrću Đurekovića apsolutno nemam nikakav dodir. Cijelo vrijeme postupka u Njemačkoj imao sam status svjedoka, rekao je bivši šef tajnih službi J. Perković
Vidi originalni članak

U ekskluzivnom intervjuu za Večernji list Josip Perković, bivši šef tajnih službi otkrio je da zna tko je ubojica Stjepana Đurekovića.

- Želio bih reći: ja sa smrću Đurekovića apsolutno nemam nikakav dodir. Cijelo vrijeme postupka u Njemačkoj imao sam status svjedoka. Ja još nemam optužnicu u Njemačkoj. Ovaj cirkus mi je teško objašnjiv. Ali, kad-tad, doći će i to na red - izjavio je u intervjuu, među ostalim.

O izručenju Njemačkoj kaže:

- Spreman sam na sve što sud odluči. Sve ću ispoštovati, nerado možda, ali koristit ćemo sva pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju. Ako počne postupak u Hrvatskoj, bilo bi mi to iznimno drago da hrvatska javnost napokon sazna sve.

Na pitanje što će učiniti ako sud odluči da ga se izruči Njemačkoj, Perković je izjavio:

- Sve što možemo upotrijebit ćemo da do toga ne dođe. Ako sud odluči da se proces vodi u Hrvatskoj, nećemo uopće podnositi žalbu na prijedlog tužiteljstva.

>>> Cijeli intervju s Josipom Perkovićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka, 30. prosinca

Idi na 24sata

Komentari 130

  • PRCO 31.12.2013.

    ´´Nisam ja on je ali bi mi bilo draze da i se sudi u Hrvatskoj ´´NE bilo bi bolje da ti se sudi u Njemackoj a ishod sudjenja ce ionako saznati Hrvatska javnost.

  • domoljub029 31.12.2013.

    Perković je jedan od prvih Ministara Franje Tuđmana

  • domoljub029 31.12.2013.

    tko blati Perkovića - blati i Franju Tuđmana

Komentiraj...
Vidi sve komentare