To je to što me zanima!

Pernar želi slobodu za mlade: Tražim selektivnu karantenu!

Pernar je u saborskoj raspravi na slobodnu temu predložio da se za osjetljive skupine zatvori javni prijevoz, kafići, kina, kazališta, a da se zdravima, mladima dopusti da normalno žive
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik Ivan Pernar u srijedu je kritizirao hrvatski pristup u suzbijanju zaraze koronavirusom, zagovarajući kao jedino razumno rješenje "selektivnu karantenu" za starije i teško bolesne, ali ne i za zdrave, mlade ljude.

Pernar je u saborskoj raspravi na slobodnu temu predložio da se za osjetljive skupine (starije, teško bolesne) zatvori javni prijevoz, kafići, kina, kazališta, a da se zdravim mladim ljudima dopusti da normalno žive te da prebole tu bolest. Medije je prozvao da koronu prikazuju kao opću opasnost za sve, što ona nije.

- Prosječna dob umrlih od korone je 78 godina, koliki je i prosječni životni vijek u Hrvatskoj. Za zdrave, mlade ljude korona nije opasnost - kazao je Pernar.

"PODACI SU DOBRI" Beroš: Čeka nas promišljanje o opuštanju preporučenih mjera

 Naveo je i kako je za stjecanje kolektivnog imuniteta na neku bolest potrebno da od nje oboli od 60 do 70 posto članova društva.

To je bitno znati, jer s tempom od 100 oboljelih dnevno, koliko ima Hrvatska i koji "zagovara ministar Beroš“, nama bi trebalo 65 godina da u kontakt s virusom dođe 60 posto populacije, izračunao je.

- Da smo pustili da se zaraza slobodno širi, kao Šveđani, mi bismo za 90 dana imali gotovu epidemiju, kao Šveđani - ustvrdio je Pernar. 

Idi na 24sata

Komentari 249

  • SvakiDanPijan 16.04.2020.

    Da li će Pernar tako pričati i za recimo 40tak godina

  • korisničko ime zauzeto 16.04.2020.

    i ti buš ostario kad tad, zanima me budeš li i onda tak pričal

  • lav888 15.04.2020.

    Spomenuti gospodin je doktor čega? J.... Ga tko je tebi glas dao! Lupetaš samo da lupetaš..

Komentiraj...
Vidi sve komentare