To je to što me zanima!

Pet dana preživio u ledu: Upao u rupu duboku čak 30 metara

Nijemac Henning K. (45) je srećom bio dobro opremljen pa je spašen. Spasiocima je slao podatke mobitelom. Kad su ga našli, imao je slomljenu nogu, ozlijeđeno rame i bio je pothlađen
Vidi originalni članak

Alpinist Henning K. (45) pao je u rupu glečera Dachstein u Austriji. Preživio je pad od 30 metara i pet dana u rupi. U noći na četvrtak spasioci su ga uspjeli izvući van.

Alpinist je spasiocima svoju lokaciju poslalo mobitelom, a inače ga ne bi našli. Svoj je mobitel palio i gasio nekoliko puta kako bi mu baterija dulje trajala. U rupu je pao 4. studenog. Dan ranije je otišao iz obiteljske kuće i roditeljima je rekao da se ide penjati.

Nakon toga njegovi roditelji se s njim nisu više čuli. Tri dana kasnije su obavijestili policiju u Duisburgu koja je Henningovo vozilo pronašla u Austriji. Henning K. je u srijedu navečer poslao mobitelom poziv u pomoć. Ali veza je prekidala i spasioci su samo čuli teško disanje.

Na kraju je uspio uz pomoć GPS uređaja očitati svoj položaj i spasiocima poslati SMS. Iako je spašavanje bilo vrlo opasno, 25 ljudi je krenulo već po noći. Locirali su alpinista i čuli njegove povike. U četiri sata ujutro u četvrtak su ga izvukli. Henning je bio promrzao, ozlijedio je rame, slomio nogu. Helikopter ga je hitno prevezao u bolnicu. 

- Srećom bio je jako dobro opremljen. Inače ne bi preživio - rekao je Sascha Baumgartner (40), glasnogovornik policije Gornje Austrije, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sprangija 13.11.2017.

    Sigurno je platio izvlacenje jedno 3000 fo 4000 eura nema kod njih dzabe

  • Miške 12.11.2017.

    Sreća što je imao pametni telefon i aplikaciju s visinomjerom i Google pozicijom.

  • Roy Ban 10.11.2017.

    Bravo rade besplatno i maste brk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare