To je to što me zanima!

Pet obitelji evakuirali zbog snažne navale bujice u Raši

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Poplavile su zgrade uz glavnu prometnicu, a voda je ušla u kuće i župni stan u Raši i prostorije KUD Rudara. Općina još ne zna gdje smjestiti obitelji
Vidi originalni članak

U Raši su u utorak proglasili izvanredno stanje obrane od poplava. Lokalno stanovništvo spašavalo je sve, od imovine do životinja. Načelnik Općine Raša, Josip Knapić, šokirano je izjavio kako je došlo do tako snažne navale bujice koja se više ne može zaustaviti.
- Nasipi su probijeni, a na mjestu rezervata magaraca "Liburna" voda je došla do vrha, ne možemo se boriti s njom - kaže Knapić. Dodao je kako su evakuirali 45 magaraca. Voda izvire iz zemlje na nekim mjestima, a izvori pitke vode kod Fonte Gaja su onečišćeni i trebat će dugo vremena da se opet dobije čista voda. Oko samog mosta voda se digla za čak metar i pol. Pet obitelji iz zgrade podno mosta evakuirani su, a načelnik Općine još razmišlja kamo će ih privremeno smjestiti. Poplavile su zgrade uz glavnu prometnicu, a voda je ušla u kuće i župni stan u Raši i prostorije KUD Rudara. Građani se boje novog vala. Hrvatske vode, vatrogasci, komunalno poduzeće, DVD-i, Vodoprivreda i građani pokušavaju čuvati nasipe, ali voda probija na sve više mjesta. Životinje su u brdu, a djecu su prebacili na sigurno.
- Iznosimo namještaj, da barem nešto spasimo - u strahu je ispričala jedna mještanka iz zgrade. Poslijepodne je muškarac upao traktorom u rijeku. Uspjeli su ga spasiti, ali je promrzao.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare