To je to što me zanima!

Pet tisuća stanovnika Praga morat će mijenjati dokumente, a razlog je rat u Ukrajini...

Ulica u glavnom gradu Češke ubuduće će se zvati Hartigova - po bivšem gradonačelniku današnje četvrti Žižkov, Karlu Hartigu
Vidi originalni članak

Oko pet tisuća stanovnika Praga uskoro će dobiti novu adresu jer će ulica koja je ranije nosila ime sovjetskog generala Ivana Stepanoviča Koneva biti preimenovana zbog ruskog rata protiv Ukrajine.

BORI SE ZA POVRATAK NA VLAST Američki mediji tvrde: Trump je obaviješten da je meta istrage o povjerljivim dokumentima...

Ulica generala Koneva treba se preimenovati od listopada, odlučilo je gradsko vijeće, a za stanovnike oko 3,4 kilometra duge glavne prometnice preseljenje će izazvati određene neugodnosti jer su osobne iskaznice i druge dokumente dužni zamijeniti u roku od šest mjeseci.

To će se odnositi i na brojne tvrtke i trgovine.

OBAVJEŠTAJNI SKANDAL Teixeira ostaje iza rešetaka, ali datum suđenja za curenje dokumenata još nisu odredili

Ulica u glavnom gradu Češke ubuduće će se zvati Hartigova - po bivšem gradonačelniku današnje četvrti Žižkov, Karlu Hartigu (1833.-1905.).

Golemki kip Koneva (1897.-1973.) uklonjen je s praškog trga u travnju 2020. Rusko veleposlanstvo tada je govorilo o "vandalskom činu".

PRVI PUT U POVIJESTI Podignuta optužnica! Trump optužen zbog zadržavanja povjerljivih dokumenata

Sovjetski maršal sudjelovao je sa svojim trupama u bitci za Berlin u Drugom svjetskom ratu prije nego što je oslobodio Prag u svibnju 1945.

Tijekom izgradnje Berlinskog zida u kolovozu 1961. Konev je bio vrhovni zapovjednik sovjetskih snaga u Njemačkoj.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare