To je to što me zanima!

'Petarda koja je eksplodirala dječaku (9) u ruci je ilegalna, a one stvaraju najveće probleme'

Očito je da se radi o petardi, upravo o onim petardama koje su početkom 2020. godine stavljene u ilegalnu zonu, rekao je Mislav Švigir iz zagrebačke policije
Vidi originalni članak

Mislav Švigir iz PU zagrebačke je za N1 komentirao nesreću u kojoj je dječak (9) ozlijeđen i amputirani su mi svi prsti osim palca nakon što mu je petarda eksplodirala u ruci. 

- Radi se o teškim tjelesnim ozljedama lijeve šake uzrokovanim zasad nepoznatim pirotehničkim sredstvom, ali s obzirom na mehanizam nastanka ozljede, očito je da se radi o petardi, upravo o onim petardama koje su početkom 2020. godine stavljene u ilegalnu zonu - rekao je Švigir i dodao kako uprave takve petarde stvaraju najviše problema. 

DJEČAK (9) NA INTENZIVNOJ Dječji kirurg o petardama: 'Ima toliko ozljeda u ovo vrijeme, sve više djece dolazi u bolnicu'

Ranije su doktori iz KBC-a Zagreb priopćili kako je dječak, koji je stradao u srijedu navečer u Maksimiru, izvan životne opasnosti, no da će ostati trajni invalid.

POSLUŠAJTE PORUKU Policija objavila video o raznim opasnostima pirotehnike, a u njemu govorio i izbornik Dalić

Dječak je bio životno ugrožen, danas je podvrgnut drugoj operaciji unutar 12 sati, kojom mu je omogućeno disanje kroz teško ozlijeđeni vrat. Doktori pretpostavljaju da će dječak u bolnici ostati 10 do 15 dana. 

Idi na 24sata

Komentari 126

  • ptica neznalica 23.12.2022.

    Zabrana nije rješenje. Već smo to imali, pa znamo kako je to izgledalo.

  • VolbeatDbv 23.12.2022.

    Kućni odgoj, kućni odgoj, kućni odgoj...edukacija u školama, edukacija u školama, edukacija u školama...

  • yocko 23.12.2022.

    Zašto država ne zabrani prodaju petarde??čemu pucnjava,koju svrhu ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare