To je to što me zanima!

Petoricu iz HAC-a na sudu brane najskuplji odvjetnici

Na sud su oko 11.30 sati doveli uhićene u akciji Nesklad: Prskala, Lovrinčevića, Legca, Kandžiju i Žužula. Sudac im je odredio 48-satni pritvor
Vidi originalni članak

U dva policijska kombija na stražnji ulaz Županijskoga suda u Zagrebu oko 11.30 sati u petak policija je prepratila uhićene u akciji Nesklad: bivšeg predsjednika uprave HAC-a Juricu Prskala, člana uprave Marija Lovrinčevića, direktora Sektora građenja Gorana Legca, glavnog inženjera u tunelima Željka Kandžiju te direktora i vlasnika Skladgradnje, Slavena Žužula. Sve će ih ispitati istražni sudac. DORH ih u kaznenoj prijavi tereti da su oštetili državni proračun za 22 milijuna kuna. Toliko su Skladgradnji platili za bojanje tunela Sveti Rok i Mala Kapela, što je šest puta više od cijene koju su na natječaju nudile druge tvrtke. Skladgradnja je, sumnja se, bila privilegirana pri dobivanju poslova. Uhićene će braniti najskuplji odvjetnici u državi: Ljubo Pavasović Visković, Rajko Mlinarić, Krešimir Krsnik... Sudac im je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i teških okolnosti djela.

BEBIĆ: NISAM JA POSTAVIO PRSKALA
Iako se uhićeni bivši čelnik HAC-a Jurica Prskalo spominje kao kadar predsjednika Sabora Luke Bebić, on tvrdi da ga ona to mjesto nije instalirao. Mislite li da nitko iz Neretve i južnog dijela Hrvatske ne smije biti na niti jednom rukovodećem mjestu, pitao je Bebić.
- Ja se nikoga ne odričem nikada, pa se ne odričem ljudi ni koji još nisu ni optuženi, a kamoli presuđeni - ustvrdio je Bebić. Smatra da je to hajka koja je prešla u histeriju, rekao je Bebić.
Ne bi li odlazak Kalmete bio olakšanje za HDZ, kao što je to nedavno rekao za Damira Polančeca, Barba Luka kaže:
- Po istom obrascu nastavilo bi se to olakšanje, tako da olakšamo potpuno, da nema vlade. Jel bi to vi htjeli? U svemu treba mjera, pa i u tome o čemu pričate - kazao je Bebić.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • neoporezivi 27.11.2009.

    Eto gdje je nestali naovac iz državne blagajne.NEKA VLADA OSTAVI GRAĐANE NA MIRU - neka ukine harač i ostale nabijene poreze iz plaća. Isuse gdje mi ovo živimo ?!?

  • user_21162 27.11.2009.

    Pa naravno, neće braniti sirotinju, odvjetnici su veći šljam od svojih branjenika. Uzorna profesija!

  • Labud2 27.11.2009.

    Krsnik i Pavasović su najskuplji, ali se i zna zasto su najskuplji, a i zna se koga brane, decki su apsolutno priznali svoju krivnju s odabirom odvjetnika....

Komentiraj...
Vidi sve komentare