To je to što me zanima!

Petrov: Bilo kakav pritisak na nas bio bi loš za HDZ ili SDP

Nema koalicije ni sa SDP-om, niti s HDZ-om. Izaći ćemo pred javnost s našim prijedlogom te otvoriti pregovore o suradnji (ne koaliciji) sa SDP-om i s HDZ-om
Vidi originalni članak

Nakon što su se u medijima pojavili razni napisi o tome kome će se MOST prikloniti i dati mu podršku za sastavljanje nove vlade, priopćenjem se oglasio i čelnik MOST-a Božo Petrov.

- Medijski spinovi i pritisci na MOST sve više jačaju, kalkulirajući kojoj ćemo se opciji prikloniti. U više smo navrata naglasili, a to sam potvrdio javnobilježničkom izjavom da nema koalicije niti sa SDP-om, niti sa HDZ-om. Svi su naši zastupnici u tome jedinstveni, a nakon sastanaka i konzultacija koje u Mostu imamo danas i sutra, izaći ćemo pred javnost s našim prijedlogom te otvoriti pregovore o suradnji (nikako koaliciji) i sa SDP-om i s HDZ-om - stoji u priopćenju Petrova.

'Popis reformi u medijima je netočan'

Također, Petrov se dotakao i njihovih reformi koje se spominju u medijima.

- Popisi reformi koji se pojavljuju u medijima kao i medijske spekulacije o navodnim ministarskim mjestima koje smo tražili apsolutno su netočne - piše u priopćenju.

Petrov dodaje da njih fotelje i pozicije ne zanimaju i 'one nisu naš motiv za bavljenje politikom'.

'Nema pritisaka. Bilo kakav pritisak bio bi kontraproduktivan'

- Isto tako, netočne su informacije o navodnim pritiscima kojima sam ja osobno izložen kako bih se priklonio jednoj ili drugoj opciji. U HDZ-u i SDP-u već su jako dobro provjerili i utvrdili s kim imaju posla, tako da znaju da bi im bilo kakav pritisak mogao biti kontraproduktivan - stoji u priopćenju koje potpisuje Božo Petrov.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • racko_1 11.11.2015.

    Most defintivno ide sa HDZ-om, jedino logično riješenje !!

  • Silent Bob 10.11.2015.

    Ako su pravedni kako se predstavljaju, Most ce prednost u pregovorima dati pobjedniku izbora

  • baran 10.11.2015.

    Novi val se zakotrljao i konačno htio promjene, zato ste i sagradili most za bolje sutra! Oni koji su glasali za dvije "najjače stranke" su navijači a ne glasači. Jer da su mućnuli glavom onda bi drugačije mislili. Ovako ostaju samo poslušnici. Zato sada i SDP i HDZ moraju koalirati s vama a ne vi s njima! Sad steVi u prilici da diktirate uvjete, postavite lijepo svoga premijera i popunite važnija ministarska mjesta, a ovi neka pužu na koljenima i slušaju. Ako neće biti poslušni i podržavati vas u Vladi i Saboru, onda lagana kriza pa - novi izbori! Paaa... mic po mic sa svakim novim izborima imat ćete sve više pristalica dok ne budete ovisni o nikomu. Samo pamet u glavu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare