To je to što me zanima!

Pevec rekao radnicima da iz trgovine uzmu što žele

Radnici su blokirali trgovinu u Slavonskom Brodu. Kažu da ne žele ništa sami uzeti jer nisu lopovi. Zdravko Pevec duguje plaće za rujan i listopad
Vidi originalni članak

Oko dvije tisuće radnika Peveca u općem je štrajku od srijede jer nisu primili plaće za rujan i listopad. Ukupno dugovanje za plaće sindikati procjenjuju na oko šest milijuna kuna. Radnici i dobavljači podnijeli su zahtjev za stečaj s preustrojem. Josip Baotić koji je preuzeo mjesto jednog od dva direktora u utorak je dao ostavku jer, kaže, nije uspio izvući tvrtku iz krize.

RADNICI BLOKIRALI PEVEC U SL. BRODU
Oko 70 radnika je zatvorilo Pevec u Slavonskom Brodu u srijedu ujutro. Kažu da su, iako im nisu isplatili plaće, namjeravali raditi od 13 do 15 sati za kupce. No to više ne mogu jer su im iz središta tvrtke blokirali blagajne i kompjuterske programe. Župan Brodsko.posavske županije je radnicima dao 20.000 kn, a Zdravko Pevec im je rekao da iz trgovine uzmu što žele. Oni kažu da nisu lopovi. Dodaju da iz trgovine neće izaći već da će u njoj dežurati dan i noć.

SELILI SE ZBOG PEVECA, a SAD OSTALI BEZ POSLA
Hrvoje (28) i Ivana (28) Štirmer su se prije dvije godine doselili iz Požege i unajmili stan da bi radili u Pevecu u Slavonskom Brodu. Danas su njih dvoje bez primanja i čekaju prve novce od bolovanja jer je Ivana tek otišla na porodiljni.
- U ova tri mjeseca da bi preživjeli, platili stan i hranu bavio sam se magijom, vjerujem da ću tako i ubuduće, jer nam Pevec ne nudi ništa konkretno - rekao je Hrvoje.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • BUDA 03.12.2009.

    Naravno neka uzmu kaj god hoče.Ja bi to prvi napravio.Naravno kad se trgovina isprazni sve treba zapaliti.Kad je bal nek je bal

  • klaus1 03.12.2009.

    Gledam ih danas u KC kako promrzli,jadni ,prestrašeni,zabrinuti,stoje sa transparentima bez nade za budućnost.Nema tu ni udruga,političkih stranaka,da ih obiđu porazgovaraju s njima,možda im skuhaju čaj ili kavu .Ništa.Stoje sami ostavljeni od svih.U njihovim očima vidim moguću budućnost večine nas.Peveci i njihovi pilići već su izgleda uhvatili\"malo vitra\".Ostao je jedino \"glasnogovornik\"djeda.Mi se svi ponašamo kao pilići u kavezu s udavom.Dobro je,nije mene ,njega je.Svi ćemo mi doći na red na neki način.Istovremeno se u RH i dalje krade,otima,afere jedna za drugom, a mi svi ništa.POKRENIMO SE!!DOSTA JE TOGA!!

  • annette 03.12.2009.

    zašto samo iz trgovine, neka mu iz kuće uzmu, da vidiš kako bi se našao novac

Komentiraj...
Vidi sve komentare