To je to što me zanima!

Pijavica srušila drvo koje je turistu polomilo rebra

PIJAVICA U KAMPU: Oluja je u subotu u Medulinu u kampu Kažela ozlijedila šestero ljudi, uništila četiri kampera, četiri automobila i desetke šatora
Vidi originalni članak

Medulinski autokamp Kažela nešto prije 11 sati u subotu pogodila je pijavica. Prema podacima Državnog centra za spašavanje pijavica, široka desetak metara i visoka 350 metara, krenula je s mora oko 10.35 sati.  Prema riječima očevidaca pijavica je uništavala sve pred sobom. Čupala je stabla i prevrnula 25 kampera, četiri su potpuno uništena.
 - Uspjela sam se sakriti pod stol i to me spasilo. Moj suprug slomio je rame. Još sam u šoku - ispričala je Regina Schmidt čiji kamper je pijavica prevrtala dok je sa suprugom bila unutra.  Pijavica je iščupala stablo i bacila ga na mog supruga. Zapomagao je i jaukao. Prije dolaska vatrogasaca i Hitne, uz moju pomoć, uspio je maknuti stablo sa sebe. Slomio je nekoliko rebara. S nama je bio i troipolgodišnji unuk. Sreća da njemu nije bilo ništa, prepričala je Austrijanka Irmi Murovec (61) samo dio “horora” u medulinskom kampu Kažela koji je poharala pijavica. Vjetar je ozlijedio šest osoba, uništio četiri kampera i četiri automobila te desetke šatora.
- Suprug ima rak. Ostalo mu je još malo života pa je htio uživati u Medulinu. Samo da s njim bude sve u redu - očajna je Irmi.  Šest ljudi zatražilo je liječničku pomoć, a Hitna pomoć ih je prevezla u bolnicu. Još nije poznato o kakvim se ozljedama radi. Vatrogasci su na terenu i raščišćavaju kamp, a jak vjetar i nevrijeme koje se sprema otežavaju im posao.

JAKA KIŠA POPLAVILA I MEDULINSKE ULICE
- Usred jutra zamračilo se kao da je mrkla noć. Izgledalo je kao da je Sudnji dan, opisao nam je čitatelj Damir Ivić jako nevrijeme koje je u subotu poharalo medulinski kraj. Jaka I obilna kiša koju je pojačavala snažna bura stvorila je probleme.
- Ma vode je bilo toliko da je šahtovi nisu imali kad progutati. Auti su se kvarili u ulicama kojima su tekle bujice. Ja sam išao na posao. Radim u banci,a voda je prodrla unutra – svjedoči naš čitatelj koji je snimio fotografiju poplavljene medulinske ulice.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • alen0 21.06.2009.

    Za vrijeme te oluje bio sam tamo blizo u vodnjanu.tamo nije rusilo stabla i prevrtalo kamp-kucice.nego je samo kisa jako padala..

  • rodbina 20.06.2009.

    opet pljesak za 24 sata jer su dvije slike iz umaga,a stavljene su pod medulin.

  • gogss25 20.06.2009.

    pa sami su krivi.Posto si isli na more a javili su kisu i buru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare