To je to što me zanima!

Pilot je pogriješio: On je kriv za vertikalan pad aviona na pistu

Posada je procijenila da je nemoguće sletjeti i piloti su 'dodali gas'. Htjeli su podići avion, no on je počeo gubiti visinu. Tada ga posada htjela okrenuti u vertikalnu os...
Vidi originalni članak

Prema prvim podacima iz crne kutije Boeinga 737, koji se srušio u nedjelju pri slijetanju u ruski grad Kazan, za nesreću je kriv pilot, izvijestio je u utorak izvor blizak istrazi, prenose ruski mediji.  Podsjetimo, poginuli su svi koji su bili u avionu, 44 putnika, među kojima i dvoje djece, te šest članova posade.

- S obzirom na prikupljene preliminarne informacije koje imamo nakon dešifriranja podataka iz crne kutije, vertikalni pad zrakoplova mogao bi biti posljedica pogrešnih poteza posade zrakoplova u izvanrednoj situaciji - rekao je isti izvor, a prenosi Interfax. 

Prema izvješću zrakoplov se približavao pisti, posada je procijenila da je nemoguće sletjeti i piloti su 'dodali gas'. Htjeli su podići zrakoplov kako bi ga pokušali prizemljiti u novom pokušaju. No, avion je tada počeo gubiti visinu, 'a u tom je trenutku posada nastojala zrakoplov okrenuti u vertikalnu os', stoji u izvješću. 

Udario 'nosom' u pistu brzinom većom od 450 km/h

Očito je kako nisu u tome uspjeli i zrakoplov je s visine od oko 700 metara pao vertikalno na pistu. Brzina mu je tada bila veća od 450 kilometara na sat. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • adrijana_volim_te 20.11.2013.

    Avion (zrakoplov) da bi onako pao moras ga usmjeriti u taj polozaj, pilot je izveo taj manevar sa zeljom da sve putnike povuce u smrt sa sobom.

  • adrijana_volim_te 20.11.2013.

    gledajuci snimke ja mislim da je pilot bio psihicki bolestan i da je isao na zadnju opciju- samoubojstvo.

  • AntonTrdić 20.11.2013.

    tu nesto smrdi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare