To je to što me zanima!

Piloti CA spasili su 103 života, uspješno sletjeli unatoč kvaru

Na letu iz Zagreba za Frankfurt piloti CA izvrsno su reagirali nakon što im se pokvario sustav za izvlačenje zakrilca. Slušajući uputstva, sigurno su sletjeli
Vidi originalni članak

Na letu iz Zagreba za Frankfurt Croatia Airlinesa u srijedu ujutro pokvario se sustav za izvlačenje zakrilca. U Airbusu 320 je bilo 98 putnika i pet članova posade. U frankfurtskoj zračnoj luci podignuto je stanje pripravnosti, a vatrogasci i hitna pomoć izašli su na pistu. Ipak, zahvaljujući prisebnosti posade i putnika nije bila potrebna intervencija. Slušajući uputstva sigurno su sletjeli, piše Slobodna Dalmacija.

Direktor Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović rekao je kako zbog ovakvih kvarova dođe do nesreće i pohvalio je posadu koja je dobro reagirala, poštivala proceduru i tražila slijetanje na dužu pistu. 

- Prema dostupnim informacijama došlo je do tehničkog kvara, otkazao je sustav za izvlačenje zakrilaca - rekao je. Iz CA potvrdili su da je došlo do kvara, ali su napomenuli kako sigurnost putnika i posade nije bila ugrožena. Glasnogovornik Davor Janušić nije događaj nazvao prisilnim slijetanjem već tehničkim.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • IgorBaric 14.04.2013.

    Toliko o prefesionalnom novinarstvu , slika na kojoj je " avion" , je da pise "ilustracija" , al bar su mogli pravi avion poslikat jer je ipak slucaj o ;" U Airbusu 320 je bilo 98 putnika i pet članova posade. " lol

  • IgorBaric 14.04.2013.

    Piloti su odradili svoje profesionalno i svaka ćast na tome dok je naše novinarstvo od cijelog slučaja napravilo skoro ACI slućaj . Svaka vam dala vijesti iz kanala ! Opet Pilotima i CA bravo !

  • jebivjetar1 13.04.2013.

    Sad im dajte nagradu,to se inaće vježba na trenažeru,bahhh

Komentiraj...
Vidi sve komentare