To je to što me zanima!

Pink Panther ostao bez plijena, prolaznik im oteo torbu iz ruku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
BEČ: Nakon što su nakit utrpali u torbe razbojnici su istrčali iz zlatarne te su pobjegli prema stanici podzemne željeznice. Tamo ih je presreo hrabri prolaznik
Vidi originalni članak

Banda razbojnika s Balkana, Pink Panther, osumnjičena je za pljačku zlatarnice u središtu Beča. Opljačkali su zlatarnicu na Stephanplatzu, ali su ostali bez plijena.

Kao i kod prijašnjih pljački Pink Panthera, banditi su razbili vitrine u trgovini i odnijeli nakit i vrijedne satove. Austrijska policija objavila je snimke na kojima se vidi kako tri naoružana pljačkaša bježe iz zlatarnice, uz čuđenje stotina prolaznika i turista koji obilaze Beč u adventsko vrijeme.

No mladoliki pljačkaši ovaj put nisu bili uspješni. Nakon što im je jedan od slučajnih prolaznika uspio oteti torbu s plijenom, tri bandita su pobjegla. Prema navodima austrijskih medija, prolaznik je vratio torbu u elitnu trgovinu nakitom i zlatom.

- Pljačka je brzo tekla. Prema izjavama očevidaca, tri maskirane osobe upale su u trgovinu satova i nakita. Mjesto upada su očigledno ranije odabrali jer se nalazi neposredno do ulaza u stanicu metroa - izjavila je glasnogovornica policije.

Prema njenim riječima, jedan od napadača je radnicima prijetio vatrenim oružjem. Policijska glasnogovornica je rekla da je ovo 24. napad na trgovine nakita u Austriji, od kojih je čak njih 18 pripisano balkanskoj bandi Pink Panther, u kojoj se nalaze razbojnici podrijetlom iz Srbije, BiH, možda i Hrvatske.

Policija je odmah objavila snimke s nadzornih kamera i pozvala Bečane da im pomognu u prepoznavanju i lociranju bande. Vjeruje se kako žive u Austriji i mlađe su dobi.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • BlackRaven 17.12.2012.

    Obično su nakit i satovi koji su lako prepoznatilji već "naručeni" unaprijed, jer to nemaju kome prodati inače.. A i jesu amateri ako im je "prolaznik" uzeo plijen..

  • ivanfilip 17.12.2012.

    Zašto sugestija da su kriminalci "možda i iz Hrvatske" .Namjerno se sramotimo?! Dajte mjere gospodo.

  • medo59 17.12.2012.

    A mi sve ove godine imamo SUPERHIKOVE i još i šutimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare