To je to što me zanima!

Pistorius ide na Vrhovni sud: 'To nije bilo ubojstvo iz nehaja'

Pistorius je u rujnu osuđen na pet godina zatvora za ubojstvo svoje djevojke, manekenke Reeve Steenkamp. Tužiteljstvu je dopušteno da se žali na dio presude
Vidi originalni članak

Sutkinja južnoafričkog suda u srijedu je u Pretoriji prihvatila molbu državnog odvjetništva te dopustila da se tužiteljstvo žali na presudu paraolimpijcu Oscaru Pistorijusu višoj sudskoj instanci. 

Pistorius je, podsjećamo, u rujnu osuđen na pet godina zatvora za ubojstvo svoje djevojke, manekenke Reeve Steenkamp. Upucao ju je kroz zatvorena vrata kupaonice tvrdeći da je mislio da je riječ o provalniku. 

Sutkinja Thokozile Masipa pojasnila je kako se tužiteljstvo neće moći žaliti na duljinu već izrečene kazne od pet godina

Tužitelji traže da sud paraolimpijca osudi za ubojstvo, a ne za ubojstvo iz nehaja, kako je glasila prva presuda. Tvrde da je sutkinja pogrešno tumačila zakon kada je u izricanju presude pojasnila da Pistorius nije namjerno upucao Reevu Steenkamp. Slučaj sada ide na Vrhovni sud Južnoafričke Republike, piše BBC. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Azur 15.12.2014.

    Sud ga je optuzio za smrt djevojke i dobio je pet godina zatvora. Da je bio optuzen za ubistvo, dobio bi minimalno 15 godina robije. e TO JE TA RAZLIKA.

  • batmen 10.12.2014.

    a ti bi najradije bio uz druga josipovica

  • Mjerilo 10.12.2014.

    joj sad vise nece moc plakati,,vec je svoje isplakao...mislim da ce ga razjebat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare