To je to što me zanima!

'Pitanje je trenutka kada će se brana urušiti, bježite na sjever'

Brana bi se mogla urušiti svakog treba. Dogodi li se to, voda iz jezera Oroville poplavit će cijelo područje, dramatično je upozorenje kalifornijskih vlasti...
Vidi originalni članak

- Brana bi se mogla urušiti svaki čas. Dogodi li se to, voda iz jezera Oroville poplavit će cijelo područje, dramatično je upozorenje kalifornijskih vlasti koje su naredile evakuaciju za blizu 200.000 ljudi. 

Upozoravaju da se situacija pogoršava iz sata u sat nakon što su se u petak, uslijed jakih kiša, na brani otvorile pukotine. 

Najviše su ugroženi stanovnici nizvodno od brane. Za njih 16.000 u gradu Orovilleu u Kaliforniji izdana je preporuka da bježe prema sjeveru, objavio je ABC

Inženjeri su još u četvrtak počeli ispuštati vodu iz akumulacijskog jezera uzvodno od brane, primijetivši da joj nedostaju veliki komadi betona. 

Razina vode u petak je bila manje od dva metra od vrha brane, a porasla je zbog jake kiša i snijega koji su uslijedili nakon nekoliko godina teške suše u Kaliforniji.

Kalifornijski guverner Jerry Brown je zbog poplava i klizanja tla od Savezne službe za izvanredna stanja zatražio proglašenje elementarne nepogode. 

Brana kod Orovillea, grada s oko 16 i pol tisuća stanovnika, visoka je 230 metara, a građena je od 1962. do 1968. godine i najviša je brana u SAD-u. Od glasovite Hooverove brane više je za 12 metara.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • pinökio-wien 14.02.2017.

    Sad ce MacGyver to s svajcarskim nozem i par boca da to popravi...

  • mestar 14.02.2017.

    Nije to tako, kako pisu ove nase neznalice od novinara. Ne pucaju brane tek tako samo se boje da ce morat pustit vise vode nego obicno zbog otapanja snijega i kisa pa se boje poplave.

  • Symbian 14.02.2017.

    Krivi su ruski hakeri!

Komentiraj...
Vidi sve komentare