To je to što me zanima!

''Pitanje je vremena kad ćemo kompletno zatvoriti promet''

Zaključio je da su izjave iz Mađarske ''neprihvatljive te ih slušamo već duže vrijeme te da će Hrvatska izbjeglice koje susjedna Slovenija eventualno vrati prihvatiti
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u razgovoru za N1 kazao je kako nisu točne informacije da je Hrvatska tranzitna zemlja te da Hrvatska izbjeglice mora registrirati, stabilizirati situaciju i pomoći ljudima.

Kazao je da će policija svaku osobu koja je ilegalno ušla u Hrvatsku privesti u policijsku postaju nakon čega ih se prebacuje u prihvatne centre.

- Naša granica je stalno granica, ali naravno da je Hrvatska zatvorila određeni dio prijelaza i samo je pitanje vremena kada će kompletno zatvoriti promet - rekao je Ostojić.

Zaključio je da su izjave iz Mađarske ''neprihvatljive te ih slušamo već duže vrijeme''. Na pitanje vraća li Slovenija izbjeglice natrag u Hrvatsku, ministar je rekao kako je to djelomično točno, te da će Hrvatska primiti ljude ako ih Slovenija vrati .

Na zahtjev HDZ-a da se granica u potpunosti zatvori Ostojić je rekao kako je Hrvatska od svih pohvaljena za svoju humanost.

- Ja govorim o boljoj Hrvatskoj, a tu ne spadaju HDZ-ovci. Niti je Mađarska žicom uspjela zaustaviti val, njihove sulude ideje nisu rješenje. HDZ skuplja jeftine političke poene, Karamarko laže javnost i tvrdi da će izbjeglice uzeti radna mjesta, što je laž. Mogli bi se ugledati na Angelu Merkel koja je jasno rekla da moramo pokazati prijateljsko lice - poručio je ministar.

Ovdje možete UŽIVO pratiti izbjeglice u Hrvatskoj:

Idi na 24sata

Komentari 192

  • tetkavioleta118 19.09.2015.

    Danas jedno, sutra drugo, i tako cjelokupna Vlada. Sto ne iznenaduje, kako su mogli reagirati na pravi nacin kad su nespremni i nesposobni.

  • medena555 18.09.2015.

    riga mi se od tebe

  • Voltaire_ 18.09.2015.

    Gospodine ? Ostojicu kome vi prodajete maglu ? Bit ce ne kako vi odlucite , nego kako naredi tante Merkelica :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare