To je to što me zanima!

Plamen progutao starici kuću u Buzetu: 'Ostala sam bez svega'

'U toj se panici nisam ni sjetila da i sama imam mobitel. Sve mi je izgorjelo, ostala sam bez ičega', požalila se Nura Salkić (65) koja u kući živi sama
Vidi originalni članak

U nedjelju ujutro je izbio požar u obiteljskoj kući u starogradskoj jezgri Buzeta. Nitko nije stradao, ali je materijalna šteta velika, javlja Glas Istre.

Požar je najvjerojatnije izbio na drugom katu, a zahvatio je i prvi kat te potkrovlje. S obzirom da se radi o kućama u nizu prijetila je opasnost da se vatra preko krovišta proširi na susjedne objekte, ali zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Buzet, požar je saniran unutar samog objekta.

- Oko pola osam naložila sam peć na drva. Osjetila sam neobičan miris, izišla i primijetila crni dim. Odmah sam otišla kod prvog susjeda da pozove vatrogasce. U toj se panici nisam ni sjetila da i sama imam mobitel. Sve mi je izgorjelo, ostala sam bez ičega, požalila se Nura Salkić (65) koja u kući živi sama. 

- Bitno da tebi nije ništa. Što da si spavala i da te je dim omamio - tješili su je susjedi.

Kuća je osigurana, Nuru će zbrinuti kćerka koja živi u starom gradu, no trebat će joj pomoć zajednice.

Dok se požar gasio, voda je slučajno prodrla i u dislociranu muzejsku zbirku Kovačkog i kolarskog obrta koja se nalazi u prizemlju zgrade i sadrži izvorni alat i proizvode kovačke i kolarske radionice u prostoru nekadašnje gradske kovačnice.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 01.12.2019.

    ..to što nekoga nazivate staricom u tim godinama,hmm...pa i ne čudi me obzirom da većina žena iz raznoraznih vu.....na ili su vam rođeni rod,postanu babe sa četrdeset jer najvažnije je da postaneš baba,da bi ostatak života mogla olajavat one koje to nisu i općenito život im prođe u tome,očito vam i vaši izgledaju tako!!..

  • 01.12.2019.

    Da starica???...ma tko ovo piše nije pri sebi ili ima osamnaest godina...jer s takve vremenske distance 60 izgleda jako puno...pa to su žene u najboljim godinama...eh da mi je tebe vidit kada ih budeš imao/la..jadno

  • colonelo 01.12.2019.

    Nura Saklić ima kuću u starogradskoj jezgri Buzeta?!?! Nekada se Čolić čudio kad je sreo Mađaricu na starom putu za Ilidžu pa od čuda zapjevao: "Hajde, hajde reci, živa bila od kud ovdje". No ovo hoću reči -gadno je ali nije strašo. Staru Istrijanku zbrinut će socijalno osjetljiva županija ili grad u neki dom za starije osobe i biti će joj bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare