Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plamen progutao starici kuću u Buzetu: 'Ostala sam bez svega'

'U toj se panici nisam ni sjetila da i sama imam mobitel. Sve mi je izgorjelo, ostala sam bez ičega', požalila se Nura Salkić (65) koja u kući živi sama

Foto: Gordana Čalić Šverko/Glas Istre
32 komentara

U nedjelju ujutro je izbio požar u obiteljskoj kući u starogradskoj jezgri Buzeta. Nitko nije stradao, ali je materijalna šteta velika, javlja Glas Istre.

Požar je najvjerojatnije izbio na drugom katu, a zahvatio je i prvi kat te potkrovlje. S obzirom da se radi o kućama u nizu prijetila je opasnost da se vatra preko krovišta proširi na susjedne objekte, ali zahvaljujući pravovremenoj dojavi i brzoj intervenciji vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Buzet, požar je saniran unutar samog objekta.

Foto: Gordana Čalić Šverko/Glas Istre - Oko pola osam naložila sam peć na drva. Osjetila sam neobičan miris, izišla i primijetila crni dim. Odmah sam otišla kod prvog susjeda da pozove vatrogasce. U toj se panici nisam ni sjetila da i sama imam mobitel. Sve mi je izgorjelo, ostala sam bez ičega, požalila se Nura Salkić (65) koja u kući živi sama. 

Foto: Gordana Čalić Šverko/Glas Istre

- Bitno da tebi nije ništa. Što da si spavala i da te je dim omamio - tješili su je susjedi.

Kuća je osigurana, Nuru će zbrinuti kćerka koja živi u starom gradu, no trebat će joj pomoć zajednice.

Foto: Gordana Čalić Šverko/Glas Istre

Dok se požar gasio, voda je slučajno prodrla i u dislociranu muzejsku zbirku Kovačkog i kolarskog obrta koja se nalazi u prizemlju zgrade i sadrži izvorni alat i proizvode kovačke i kolarske radionice u prostoru nekadašnje gradske kovačnice.

Možda vas zanima i ovo:
Message