To je to što me zanima!

Plan za stvaranje anemičnog Zokija: Plenkovićeva akcija s Rusima i ministrom Banožićem

NOVI EXPRESS Premijer misli da se Milanović zaletio s izjavama oko veta za ulazak Finske i Švedske u NATO. Otkrivamo što se krije iza drastičnih najava smanjenja predsjedničkih ovlasti
Vidi originalni članak

Hrvatska je nakon smrti Gojka Šuška i Franje Tuđmana od 2000. naovamo imala česte situacije u kojima je bio vidljiv sukob ministra obrane i predsjednika Republike kao vrhovnog zapovjednika. Imali smo tako sukobe, neslaganja između Stjepana Mesića i Joze Radoša, zatim između Mesića i Berislava Rončevića, pa onda između Ante Kotromanovića i Kolinde Grabar Kitarović, pa i Damira Krstičevića i Kolinde Grabar Kitarović. No unatoč svim tim sukobima i razlikama, sustav je ipak funkcionirao jer, naprosto, vojni sustav je takav da svi akteri vlasti moraju surađivati zato što obrana ne trpi stanje nedonošenja ili odgađanja odluka, posebno u ovim, sad kriznim vremenima, kad u srcu Europe bjesni rat, a to se već dvije godine događa na relaciji predsjednik i Vlada. Verbalni rat između Zorana Milanovića i Marija Banožića teško je odvojiti od sukoba između predsjednika i premijera. Tako se i najnovije najave ministra obrane o smanjenju ovlasti predsjedniku Republike zapravo tumače kao osveta Andreja Plenkovića i HDZ-a Zoranu Milanoviću. HDZ je u više navrata do sada optuživao Zorana Milanovića za zloupotrebu vojske.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Luna777 08.05.2022.

    Odavno pišem da je mali Bane samo trbuhozborac i gromobran Plenkovića prema Milanoviću. Potkapacitirani ministar će pisati nove zakone i smanjivati ovlasti Predsjedniku RH? Svašta. Pa neka pokuša, Sabor ima zadnju, odnosno dvotrećinska većina u saboru se mora izjasniti o donošenju smanjivanja ovlasti PRH, a to se u Saboru neće dogoditi. Plenković ipak nije toliko jak ni moćan usprkos svim žetončićima koji ga drže na vlasti. Sve je ovo samo probno bacanje balona, da se ima o čemu baljezgati.  

  • amyntas 08.05.2022.

    Bane je obično tele

  • 08.05.2022.

    Ovo sta rade je samo kristalno jasna slika u čemu i kakvoj tvorevini živimo. Postoalo je nečitljivo i negledljivo. Organski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare