To je to što me zanima!

Izrada dokumenata na više lokacija: Nema više čekanja...

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je u srijedu konferenciju za medije. Najavio reorganizaciju MUP-a u 2017. godini i poboljšavanje statusa policijskih službenika
Vidi originalni članak

Želimo omogućiti građanima da na više mjesta mogu podnijeti zahtjev za izdavanje dokumenata i to će se dogoditi već za mjesec dana, rekao je u subotu na konferenciji za medije ministar policije Vlaho Orepić. Na pitanje novinara na kojim još mjestima građani budu mogli predati zahtjeve za dokumente, ravnatelj policije Marko Srdarević kazao je kako još ne može reći o kojim je točno lokacijama riječ, no da će se uz postojeće u Zagrebu otvoriti još barem jedna ili dvije, javlja N1 televizija

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Orepić je na konferenciji za novinare također najavio reorganizaciju MUP-a u 2017. godini i poboljšavanje statusa policijskih službenika.

- Otprilike danas je godina dana otkako smo se na sličan način sastali kada sam rekao da je jedan od ciljeva demistifikacija MUP i da ćemo imati jednu izravnu komunikaciju i nećemo ništa kriti - rekao je Orepić.

- Kako bi u budućem razdoblju bili još uspješniji i odgovorili na sve sigurnosne izazove, moramo ojačati operativne kapacitete i reorganizirati MUP, što će se dogoditi ove godine. Idemo u smjeru da dobijemo operativniji i da imamo racionalniji sustav. Na taj način ćemo pojačati interventnu sposobnost policije. S reorganizacijom krim policije i jednim dijelom MUP-a krećemo odmah, ostatak će se reorganizirati tijekom godine - najavio je Orepić.

- Potrebno je osigurati veću vidljivost policije i poboljšati status policijskih službenika. Sigurnost je posljedica načina života. Poštivanje i čuvanje vlastitog i tuđeg dostojanstva je ulaganje u vlastitu sigurnost - kazao je kako s tom porukom ide u Sarajevo, gdje planira povećati suradnju RH i BiH.

Ravnatelj policije Marko Srdarević je rekao da u 2016. imamo zabilježeno najmanje kaznenih djela od 2000. godine i da im je sad jedan od prioriteta da turistička sezona prođe mirno.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • SamoJedanPoljubac 02.02.2017.

    Nakon same najave o novoj reorganizaciji MUP-a krenule su unutarnje borbe za pozicije po kacelarijama.Jedini tko ne mora brinuti za svoje mjesto je policajac na terenu,a ostali se nek zapitaju gdje će.Tim iz kancelarija je ispod časti raditi vani,a sad im se upravo to sprema.Neka samo cvile,svaka maca dođe na vratanca!

  • ivan48hr 01.02.2017.

    Želimo da policija radi svoj posao ,a to znači kada se zovu uglavnom zbog noćnog uznemiravanja ,galame i tuče da se odazovu u što kraćem roku. Svako otezanje i ispitivanje pozivatelja prolazi vrijeme i počinitelji umaknu.

  • Istina11_1 01.02.2017.

    Ovo je za svaku pohvalu svi salteri rade i nema guzve.

Komentiraj...
Vidi sve komentare