Obavijesti

News

Komentari 52

Izrada dokumenata na više lokacija: Nema više čekanja...

Izrada dokumenata na više lokacija: Nema više čekanja...
2

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je u srijedu konferenciju za medije. Najavio reorganizaciju MUP-a u 2017. godini i poboljšavanje statusa policijskih službenika

VIDEO

Želimo omogućiti građanima da na više mjesta mogu podnijeti zahtjev za izdavanje dokumenata i to će se dogoditi već za mjesec dana, rekao je u subotu na konferenciji za medije ministar policije Vlaho Orepić. Na pitanje novinara na kojim još mjestima građani budu mogli predati zahtjeve za dokumente, ravnatelj policije Marko Srdarević kazao je kako još ne može reći o kojim je točno lokacijama riječ, no da će se uz postojeće u Zagrebu otvoriti još barem jedna ili dvije, javlja N1 televizija

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:59

Orepić je na konferenciji za novinare također najavio reorganizaciju MUP-a u 2017. godini i poboljšavanje statusa policijskih službenika.

- Otprilike danas je godina dana otkako smo se na sličan način sastali kada sam rekao da je jedan od ciljeva demistifikacija MUP i da ćemo imati jednu izravnu komunikaciju i nećemo ništa kriti - rekao je Orepić.

- Kako bi u budućem razdoblju bili još uspješniji i odgovorili na sve sigurnosne izazove, moramo ojačati operativne kapacitete i reorganizirati MUP, što će se dogoditi ove godine. Idemo u smjeru da dobijemo operativniji i da imamo racionalniji sustav. Na taj način ćemo pojačati interventnu sposobnost policije. S reorganizacijom krim policije i jednim dijelom MUP-a krećemo odmah, ostatak će se reorganizirati tijekom godine - najavio je Orepić.

- Potrebno je osigurati veću vidljivost policije i poboljšati status policijskih službenika. Sigurnost je posljedica načina života. Poštivanje i čuvanje vlastitog i tuđeg dostojanstva je ulaganje u vlastitu sigurnost - kazao je kako s tom porukom ide u Sarajevo, gdje planira povećati suradnju RH i BiH.

Ravnatelj policije Marko Srdarević je rekao da u 2016. imamo zabilježeno najmanje kaznenih djela od 2000. godine i da im je sad jedan od prioriteta da turistička sezona prođe mirno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...