To je to što me zanima!

Planulo kod Imotskog: 'Uspjeli smo požar staviti pod kontrolu'

U jednom trenutku su i kuće bile u opasnosti, no kako nam je rekao zapovjednik imotske krajine Ivica Čelan, kuće su obranjene: Požar je okružen i nadam se da će vatrena stihija uskoro biti pod kontrolom
Vidi originalni članak

Iznad Crvenog jezera kod Imotskog buknuo je veliki požar. Požar su gasila tri kanadera, 120 vatrogasaca i 50 vozila. Na terenu su vatrogasci iz cijele Imotske krajine, DVD Zagvozd, DVD Lovreć, DVD Imotski i JVP Imotski.

Požar je izbio oko 16.30 sati  nadomak samih kuća U jednom trenutku su i kuće bile u opasnosti, no kako nam je rekao zapovjednik imotske krajine Ivica Čelan, kuće su obranjene. Izgorjelo je oko 60 hektara borove šume i sitnog raslinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Očevici tvrde kako se radi o silovitom požaru koji potpomognut vjetrom ugrožava okolne objekte.

Srećom, iza 19 sati doznaje se kako je stanje na terenu je ipak puno bolje. 

- Požar je okružen i nadam se da će vatrena stihija uskoro biti pod kontrolom. Zahvaćeno je dosta veliko područje, ali bitno je da se ne širi više. I kanaderi nam pomažu - vatrogasni zapovjednik za područje Imotske krajine.  Tijekom večeri požar je stavljen pod kontrolu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glavina: Požar će tijekom večeri biti pod nadzorom

Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina najavio je kako će šumski požar kod Imotskog, koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne, u večernjim satima biti stavljen pod kontrolu gasitelja.

- Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja - rekao je Glavina za Dnevnik HTV-a.

Požar i u blizini solane na Pagu

Iz MORH-a javljaju kako je u isto vrijeme zaprimljena i dojava o izbijanju požara u blizini solane na otoku Pagu te je tamo upućen Airtractor AT-802.

Ianče, tijekom dana zračne snage sudjelovale su sa tri Airtractora AT-802 u gašenju požara na lokaciji Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, a pri povrtaku u bazu u Zemunik, piloti su uočili požar kod Biograda na moru, koji se tek počeo razvijati, te je zahvaljujući reakciji zračnih snaga brzo i ugašen.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 139 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 46 u Splitsko-dalmatinskoj, 32 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1100 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 800 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • cetina666 31.07.2017.

    Pjeva Žarko Domljan "gori zemlja gori kamen'.

  • eduardo14 31.07.2017.

    Gori sve amigo

  • cura hercegovka 31.07.2017.

    Mooj Imotskii nedaj see! 💜💜

Komentiraj...
Vidi sve komentare