Obavijesti

News

Komentari 23

Planulo kod Imotskog: 'Uspjeli smo požar staviti pod kontrolu'

Planulo kod Imotskog: 'Uspjeli smo požar staviti pod kontrolu'
10

U jednom trenutku su i kuće bile u opasnosti, no kako nam je rekao zapovjednik imotske krajine Ivica Čelan, kuće su obranjene: Požar je okružen i nadam se da će vatrena stihija uskoro biti pod kontrolom

VIDEO

Iznad Crvenog jezera kod Imotskog buknuo je veliki požar. Požar su gasila tri kanadera, 120 vatrogasaca i 50 vozila. Na terenu su vatrogasci iz cijele Imotske krajine, DVD Zagvozd, DVD Lovreć, DVD Imotski i JVP Imotski.

Požar je izbio oko 16.30 sati  nadomak samih kuća U jednom trenutku su i kuće bile u opasnosti, no kako nam je rekao zapovjednik imotske krajine Ivica Čelan, kuće su obranjene. Izgorjelo je oko 60 hektara borove šume i sitnog raslinja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Očevici tvrde kako se radi o silovitom požaru koji potpomognut vjetrom ugrožava okolne objekte.

Srećom, iza 19 sati doznaje se kako je stanje na terenu je ipak puno bolje. 

- Požar je okružen i nadam se da će vatrena stihija uskoro biti pod kontrolom. Zahvaćeno je dosta veliko područje, ali bitno je da se ne širi više. I kanaderi nam pomažu - vatrogasni zapovjednik za područje Imotske krajine.  Tijekom večeri požar je stavljen pod kontrolu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:07

Glavina: Požar će tijekom večeri biti pod nadzorom

Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina najavio je kako će šumski požar kod Imotskog, koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne, u večernjim satima biti stavljen pod kontrolu gasitelja.

- Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja - rekao je Glavina za Dnevnik HTV-a.

Požar i u blizini solane na Pagu

Iz MORH-a javljaju kako je u isto vrijeme zaprimljena i dojava o izbijanju požara u blizini solane na otoku Pagu te je tamo upućen Airtractor AT-802.

Ianče, tijekom dana zračne snage sudjelovale su sa tri Airtractora AT-802 u gašenju požara na lokaciji Dazlina kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, a pri povrtaku u bazu u Zemunik, piloti su uočili požar kod Biograda na moru, koji se tek počeo razvijati, te je zahvaljujući reakciji zračnih snaga brzo i ugašen.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 139 požara (51 u Šibensko-kninskoj, 46 u Splitsko-dalmatinskoj, 32 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1100 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 35 800 tona vode te je prevezeno 211  vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.