To je to što me zanima!

Platili su skupe instrukcije, a misle da je vodik metal

Na državnu maturu pristupilo je 40.000 učenika. U prosjeku su imali dva izborna predmeta. Samo iz glazbenog nitko nije pao. Rezultati poražavajući
Vidi originalni članak

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rezultate ispite državne mature iz izbornih predmeta, piše Jutarnji list. Od 40.000 učenika, koji su prijavili državnu maturu, svaki je uzeo u prosjeku dva izborna predmeta. Najlošije su riješili ispit iz kemije. Iako je za prolazak trebalo riješiti samo 21 posto zadataka, 20,8 posto nije ih prošlo. Neki misle kako su vodik i ugljik metali. Stopostotna prolaznost bila je samo iz glazbene umjetnosti. Svaki treći maturant ne zna što se u Hrvatskoj slavi 30. svibnja. Samo 20 posto maturanata znalo je kada je okupiran Vukovar, a 38 posto nikada nije čulo za Ovčaru. Prof. dr. Tomislav Cvitaš, jedan od autora ispita iz kemije, kaže kako će se rezultati pomno analizirati, a boji se kako bi se nakon toga fakulteti mogli vratiti na prijemne ispite. Iako su ove godine mnogi učenici platili dodatne pripreme za državnu maturu, rezultati nisu ništa bolji nego oni prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nesica 17.05.2010.

    SRAMOTA! NIKADA NE ČUTI ZA OVČARU!KUČNI ODGOJ!!!!!Kada bi znali što je OVČARA ne bi slušali \"cajke\". Pokora---Pješice na Ovčaru!!!!!!!!!!!!!!

  • drug Tito_1 17.05.2010.

    svi znamo što se slavi 25.5. i znat će buduće generacije, živjeli!

  • 25sat 17.05.2010.

    Platiti instrukcije i učiti nije isto !

Komentiraj...
Vidi sve komentare