To je to što me zanima!

"Platite nam milijun eura ili puštamo smrtonosnu ebolu"

Nepoznati ucjenjivači upozoravaju kako će, ako češka vlada ne ispuni njihov zahtjev, osloboditi smrtonosni virus ebole u Pragu i još nekim gradovima u Češkoj
Vidi originalni članak

Za sada nepoznati pojedinac ili skupina prijeti češkoj vladi da će u zemlju pustiti virus ebole ako ne uplate milijun eura u Bitcoin valuti. 

U anonimnom e-mailu prijete najvišim češkim državnim dužnosnicima, a isto pismo proslijedili su tamošnjim medijima. Ucjenjivači upozoravaju kako će, ako češka vlada ne ispuni zahtjev, osloboditi virus ebole u Pragu i još nekim gradovima u Češkoj. 

- Ako ne odgovorite na ovo pismo poslat ćemo upozorenje svim medijima i objaviti na društvenim mrežama poput Twittera, Facebooka i YouTubea kako bismo informirali građane da češku vladu boli briga za njih - napisali su u prijetećem e-mailu. 

Policija: Nećemo im platiti ništa!

Anonimci tvrde kako su u posjedu virusa iz Liberije, a isplatu novca traže u tri dijela. Prvi bi dio trebao biti isplaćen u ponedjeljak, drugi u srijedu, a posljednji treći pri primopredaju zaraženog materijala. 

Češka policija poručila je kako zahtjeve neće ispuniti te da prijetnju ne smatraju ozbiljnom. Ucjenjivači su navodno koristili sofisticiranu tehnologiju pa im je vrlo teško ući u trag. Ako ih uhvate prijeti im do 12 godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Linz 01.11.2014.

    Pa nije ebola Golub prevrtač !!!

  • davor33 30.10.2014.

    moje misljenje je da je ebola namjerno pustena u tim zemljama a sada samo provjeravaju kojom se brzinom siri

  • mariocalabrese 30.10.2014.

    Ovi koje se zahebavaju sa ucjenom i Ebolicom treba istom inficirati i stavit u karantenu vjerujte da im ne bi padale nikakve budalije napamet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare