To je to što me zanima!

Plemenit čin: Sagradio im je crkvu, a sad im donosi i zvono

Fra Miro Babić, hrvatski misionar, djeci u Keniji je sagradio crkvu. Afričke crkve nemaju zvono, a on im sad donosi jedno. Fra babić u sirotištu Mali dom brine o napuštenoj djeci
Vidi originalni članak

Afričke crkve inače su drvene kolibe u kojima se mise odvijaju uz glasno udaranje bubnjeva. One nemaju zvona. Osim jedne, koja će za nekoliko dana postati prva crkva u Africi sa zvonom, i to manje ni više nego iz Hrvatske.

Za to je zaslužan fra Miro Babić, hrvatski misionar koji se nalazi u malenom selu Thuthua u Keniji gdje u sirotištu Mali dom brine o napuštenoj i bolesnoj djeci. Ovaj misionar velikog srca sagradio im je kamenu crkvu te došao na ideju da bi na nju mogao postaviti prvo zvono. Na Facebooku je zamolio za pomoć ako neka župa ima staro zvono, a javila mu se Barbara Vuković, čiji je djed vlasnik tvrtke Metal Product. Odmah je dogovorila s njim da će se prvo afričko zvono izliti u njihovoj ljevaonici u Brezničkom Humu. U srijedu u 10 sati u pogonu tvrtke je prva probna zvonjava.

- Hvala im puno! Zvono je teško 100 kilograma, a široko pola metra. Za nekoliko dana putuje u Afriku, a prijevoz će riješiti Podravka koja nam pomaže u misiji. Zahvaljujući našem fra Babiću, Afrika dobiva dašak Lijepe Naše - kažu nam iz sirotišta.     

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Mošsimislit 03.11.2016.

    Prije dolaska misionara kenijci su imali zemlju a nisu imali boga...sada imaju boga i nemaju zemlju...do the math

  • Brantina 03.11.2016.

    Fra Miru poznajem osobno i predivna je osoba. Ono sto on cini za njih je nesto predivno i toliko ljubavi ima u sebi za potrebite. A vi pametnjakovici, sta ste to vi ucinili iz svojih fotelja za nekoga? Mozete li u icemu vidjeti barem nesto pozitivno? Samo negativa, prigovaranje, samo nek se laje. Mi i ne znamo nista drugo nego mlatiti jezicima.. Sram vas moze biti.

  • drbuuf 03.11.2016.

    Kada vidim ove komentare ovdje pomislim koja smo mi bjeda od ljudi. Pa ako ste o svemu ovako negativni nece nas krenuti jos 500 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare