To je to što me zanima!

Plenković će u utorak posjetiti nosač aviona 'Charles de Gaulle'

Objavilo je i kako se godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje tijekom ožujka provode bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom u kojima će sudjelovati snage HRZ
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će u utorak francuski nosač zrakoplova "Charles de Gaulle", a u utorak i srijedu provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje hrvatskih pilota 191. Eskadrile lovačkih zrakoplova i francuskih pilota zrakoplova Rafale s tog nosača zrakoplova.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj i posebni savjetnik predsjednika Vlade za poslove obrane Damir Krstičević obići će u utorak francuski nosač zrakoplova "Charles de Gaulle", priopćilo je u ponedjeljak navečer Ministarstvo obrane RH.

PREMIJER O AKTUALNOSTIMA Plenković tvrdi: Da, točno je. Na letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit ćemo koja

Objavilo je i kako se godišnjim planom međunarodne obrambene suradnje tijekom ožujka provode bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom u kojima će sudjelovati snage HRZ i snage s francuskog nosača zrakoplova "Charles de Gaulle". U utorak i srijedu, 15. i 16. ožujka u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna provodit će se zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. Eskadrile lovačkih zrakoplova i francuskih pilota zrakoplova Rafale s nosača zrakoplova "Charles de Gaulle".

Letovi će se provoditi u skladu s najavljenim planovima u odobrenim zonama, a u sklopu kojih su planirani i formacijski preleti gradova sjevernog Jadrana U aktivnostima koje se provode u cilju uvježbavanja nadzora i zaštite zračnog prostora i zadaća odvraćanja, sudjelovat će i bojna Zračnog motrenja i navođenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Tijekom provedbe navedenih aktivnosti očekuje se pojačana buka, uobičajena tijekom letova zrakoplova pa MORH moli za razumijevanje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Selo_malo 15.03.2022.

    Budemo kupili i nosač aviona? Ima se, meže se!

  • Vojnik_79 15.03.2022.

    Vi ste suplji do beskonacnosti. Samo racunajte na Francuze. Oni nisu ratnici i nemaju dusu konkvistadora kao drugi narodi. Njihov Charles De Gaule je pobjegao u Englesku jos prije nego sto su svabe usle u Francusku i proveo je citav rat u bjegstvu izvan zemlje. Kad su svabe dosle pred Pariz, Francuzi su ga predali njima bez ijednog ispucanog metka, deklarirali su Pariz kao neutralan grad. Poslije rata kad je trebalo suditi izdajice, su rekli da je to bilo jer nisu htjeli razaranja u gradu. Ako Rusi napadnu Hrvatsku, pa cak i Srbi ponovo, Francuzi nece mrdnuti ni prstom,  samo ce lajati kao i sada, kao mala pudlica. Hrvatska je opet izabrala kamp gubitnika i nikakvih saveznika. Ja vam preporucam da uvedete obavezan vojni rok od godin u i pol dana, za sve pocevsi od 19 godina,  i profesionalnu vojsku od bar 50 000 - 70 000 stalnih vojnika. Akno ne, u sljedecem ratu cete biti izbrisani sa karte za 3 dana. 

  • Smoke_on_the_Water 15.03.2022.

    Andrej na ključnom vojnom resursu jedine nuklearne sile u EU a Zoka u ključnom "Taču" na žderačini. Andreja je noćas nazvao državni tajnik SAD a Zoku Dodik i pozvao ga na 10 banjalučkih sa lukom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare