To je to što me zanima!

Plenković i Gotovina odali su počast poginulima: 'Zaslužni su što imamo sigurnu državu'

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina je naglasio da je cilj ratne operacije Maslenica '93 bio potisnuti snage agresora maksimalno u dubinu kako bi se osigurao slobodan promet širom Hrvatske
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina odali su u petak počast kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93, poručivši kako bez žrtvi branitelja ne bi imali slobodnu Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- 'Uoči 29. obljetnice operacije Maslenica, prigoda je da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu kakvu su generacije Hrvata željele stoljećima i koju sada imamo - kazao je Plenković.

Premijer je dodao kako je Hrvatska danas slobodna, demokratska i razvijena članica Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije te da svega toga ne bi bilo bez branitelja.

- Još jednom u ime cijele Vlade, uoči sutrašnje obljetnice, želim zahvaliti njima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku. Hvala im - istaknuo je.

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina je naglasio da je cilj ratne operacije Maslenica '93 bio potisnuti snage agresora maksimalno u dubinu kako bi se osigurao slobodan promet širom Hrvatske, stavila u promet zračna luka Zemunik i stavila pod kontrolu brana Peruča.

- 'Operacija ja završena, a ciljevi postignuti. U operaciji smo imali 180 poginulih i više stotina teško i lakše ranjenih i tim ljudima odajemo počast. Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu zemlju i slobodno društvo - zaključio je Gotovina.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 22.01.2022.

    Kaj se tiče Gotovine,i on je kak I Tuđman podlegel lovi. I jedan i drugi bili su iskreni domoljubi,ali onih 250.000 bivših SKH i SKJ, koji su osnovali i danas drmaju HDZ-om su ih preobratili sebe radi,na lovu. A ovi nisu ko Starčević ostali imuni na istu. Svaka čast i prvom i drugom,ali,za moj pojam,prodali se,a uz to i nas,za sitnu lovu i tzv. psihički mir.

  • Marun 21.01.2022.

    gotovina se dobro naplatio... a o anemiji ne treba trošit rijeći

  • 33beg33 21.01.2022.

    treba država dati još 100 koncesija domoljubima za tunolov,lako je francuskom plačeniku ili legionaru pričati,sve dobio na pladnju a sta je sa braniteljima koji su bili na prvoj crti,ranjeni,oboljeli i zive sa 3000 kn mirovine,tu ne ubrajam povlastene i lažne koji su maslo pokupili a bili u minhen bojni

Komentiraj...
Vidi sve komentare