To je to što me zanima!

Plenković: 'Isticanje ustaške zastave je neprihvatljivo...'

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju rekao je da je svima, cijelo vrijeme, a osobito u posljednjih pet i pol godina pružila vrhunske sportske uspjehe koje nemaju zemlje naše veličine
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković rekao je u petak u Osijeku da je isticanje ustaške zastave neprihvatljivo i kažnjivo, te je izrazio nadu da će publika moći biti na utakmici hrvatske nogometne reprezentacije u listopadu u Osijeku.

Plenković je to rekao referirajući se na slučaj u kojem su izgrednicima izrečene zatvorske i novčane kazne zbog unošenja ustaške zastave na riječki stadion Rujevica tijekom utakmice Hrvatske i Latvije.

SKANDAL S RUJEVICE Navijač s ustaškom zastavom sin je političara. Bio je uhićen i zbog sukoba s policijom...

"Budimo fer prema reprezentaciji koja nam čini toliko zadovoljstvo  i omogućimo Osječanima i svim prijateljima nogometa da dođu na novi stadion i vjerujem u novi uspjeh hrvatske reprezentacije", poručio je Plenković.  

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju rekao je da je svima, cijelo vrijeme, a osobito u posljednjih pet i pol godina pružila vrhunske sportske uspjehe koje nemaju zemlje naše veličine. Od zemlje naše veličine Urugvaja nije bilo da je netko ostvarivao takve uspjehe, a Urugvaj je bio prije Drugog svjetskog rata, rekao je premijer.

DETALJI TAJNE AKCIJE Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena

Hrvatski nogometni savez (HNS) ranije je izvijestio je da je Općinski sud u Rijeci izrekao prvookrivljenom D. C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D. S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana radi isticanja ustaške zastave na nogometnoj utakmici između Hrvatske i Latvije na stadionu Rujevica.

NAVIJAČKI SKANDAL Božinović o unošenju ustaške zastave na stadion i kazni: 'Promptne i učinkovite akcije'

Uz to, obojici je određena zaštitna mjera prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kokoricko 16.09.2023.

    opet skretanje pažnje , pogledaj sveukupna događanja u Hr koja su milion puta neprihvatljivija od ustaške zastave i za to se čim prije treba pronaći rješenje

  • Luna777 16.09.2023.

    A baš mi se i čini da smo postali slučajna država ovih zadnjih godina. Slučajno se krade sve živo od željeza do stanova, slučajno se nekima pogoduje subvencijama, slučajno se uhljebljuje u sve državne tvrtke, te se slučajno namještaju i nesposobni ministri. Slučajno su neki masno zarađivalo na koroni (i opet HDZ-ovci), slučajno se taji imovinsko stanje, pa u imovinskim karticama zataje 2,11 mln eura, slučajno se krade plin i prodaje za 1 cent, slučajno odgovorni ništa o nikakvom lopovluku ne znaju, slučajno se i prečesto neki mladi HDZ-ovci ističu glupostima. Zar ne mislite da je dosta ovih slučajnosti? I na kraju slučajno neki rade što hoće, što žele i nikom ne odgovaraju, jer ovo je slučajna država, na žalost postala je njihova prćija!!!

  • lukicluka11 16.09.2023.

    E Plenki, da je tvoj čača Udbaš živ ovaj bi završio na G. Otoku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare