Obavijesti

Sport

Komentari 127

Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena

Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena

Okrivljenici su rastegnuli zastavu veličine 140x65 cm, koja u svom središnjem dijelu ima grb s početnim bijelim poljem, bez krune, a na crvenom vodoravnom polju nalazi ušiveno veliko slovo "U"

VIDEO

Nakon što je Hrvatski nogometni savez objavio da je Općinski sud u Rijeci donio presudu protiv dvojice okrivljenika za prekršaje na utakmici između Hrvatske i Latvije, 24sata u posjedu je novih detalja. 

Ekskluzivna fotografija: Zbog ove nam zastave prijeti kazna!
Ekskluzivna fotografija: Zbog ove nam zastave prijeti kazna!

Kako je utvrđeno, 8. rujna 2023. u 21,30 sati, na stadionu Rujevica u Rijeci, gdje se odigravala utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo između reprezentacija Hrvatske i Latvije, na dijelu istočne tribine, drugookrivljenik D.S. u više navrata rastegnuo je zastavu veličine 140x65 centimetara.

Ekskluzivno: Ovo je sporna zastava

Došli osobnim autom

Zastavu koja u svom središnjem dijelu ima grb s početnim bijelim poljem, bez krune, dok se na crvenom vodoravnom polju nalazi ušiveno veliko slovo "U" omeđeno pleterom, što predstavlja zastavu Nezavisne Države Hrvatske, rukom je pomogao rastegnuti i pri tome pridržavao prvookrivljenik D.C.

Kako doznajemo, zastavu su s područja Varaždina u Rijeku donijeli osobnim automobilom kojim je upravljao drugookrivljenik D.S. Riječki Općinski sud je D.C., kao prvookrivljenom, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, što je 9.794,85 kuna, što je dužan platiti u roku od 30 dana po pravomoćnosti presude, te drugookrivljenom D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana u koju se uračunava vrijeme uhićenja od 8. do 9. rujna kao dva dana zatvora.

Jedan ide u zatvor, drugom 1300 eura kazne

Okrivljenicima su izrečene i zaštitne mjere: zabrana prisustvovanja svim sportskim natjecanjima na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju, u trajanju od dvije godine, zabrana odlaska na nogometne utakmice u inozemstvo na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija, s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave u trajanju od dvije godine.

Također, okrivljenici su dužni najkasnije dva sata prije početka sportskog natjecanja na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija na području Republike Hrvatske pristupiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako su odsutni iz mjesta prebivališta i nalaze se u Republici Hrvatskoj, u najbližu policijsku postaju javiti se dežurnom policijskom službeniku, te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme natjecanja, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka tog natjecanja. Ako su u tome onemogućeni zbog zdravstvenog stanja ili profesionalnih obveza koje ne trpe odgodu, dužni su javiti se telefonom u policijsku postaju prema mjestu prebivališta i izvijestiti o adresi na kojoj se nalaze.

Zbog tri budale kažnjena cijela Hrvatska! U HNS-u razmišljaju o planu B za utakmicu s Turskom
Zbog tri budale kažnjena cijela Hrvatska! U HNS-u razmišljaju o planu B za utakmicu s Turskom

Ne smiju na utakmice dvije godine

U vrijeme održavanja nogometne utakmice u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija, okrivljenici su dužni najkasnije pola sata prije početka takvog natjecanja pristupiti u policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako su odsutni iz mjesta prebivališta i nalaze se u Republici Hrvatskoj, u najbližu policijsku postaju i javiti se dežurnom policijskom službeniku, te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme trajanja nogometne utakmice, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka utakmice, te sedam dana prije održavanja sportskog natjecanja predati putnu ispravu policijskoj postaji prema mjestu prebivališta. Ako se ne budu držali zaštitnih mjera, zakonom je zapriječena novčana kazna u iznosu od 660 do 3310 eura ili kazna zatvora u trajanju najmanje 30 dana.

Doznali smo i kako se prvookrivljenom D.C. oduzima predmet prekršaja: "Zastava dimenzija 140x65 centimetara, pobliže navedena u potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta prekršaja MUP, PU Primorsko-goranske, I policijske postaje Rijeka, koja se po pravomoćnosti ove presude ima uništiti", navedeno je u odluci suda. 

Okrivljenici su dužni nadoknaditi trošak prekršajnog postupka u roku od 30 dana po pravomoćnosti ove presude, na koju postoji pravo žalbe u roku od 8 dana od primitka odluke, a o istoj odlučuje Visoki prekršajni sud RH u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju