To je to što me zanima!

'Plenković je postao najbahatiji hrvatski premijer u povijesti...'

Omalovažava sugovornike, bilo da se radi o novinarima ili političkim suparnicima, i to čini i danas. Ne razumije da je u parlamentarnoj demokraciji parlament ishodište i njegove izvršne vlasti, govori Grbin
Vidi originalni članak

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin komentirao je z najavljenu raspravu o interpelaciji o radu Vlade koja bi u četvrtak trebala biti održana u Saboru. Od SDP-ovog zahtjeva za interpelacijom prošlo je gotovo godinu dana.

- Odugovlačilo se iz jednostavnog razloga. Vlada nema što pokazati kad se govori o provođenju strukturnih reformi i želi to sakriti -  rekao je Grbin za N1. 

O razlozima zbog kojih je SDP pokrenuo interpelaciju, Grbin kaže da su bili isti prije godinu dana kakvi su i danas. 

- Rast hrvatskog BDP-a usporava. Na začelju smo svih tranzicijskih zemalja u Europskoj uniji. Vidimo zabrinjavajuće trendove u ekonomskim pokazateljima i htjeli smo potaknuti Vladu da radi svoj posao - kaže. 

Premijer se na današnjoj raspravi neće pojaviti, umjesto njega doći će ministri poljoprivrede i gospodarstva, Tomislav Tolušić i Darko Horvat. 

- Premijer koji je na vlast došao obećanjem nove proeuropske, prozapadne, politike u svom je radu pokazao sve drugo. Andrej Plenković postao je najbahatiji od svih hrvatskih premijera. Omalovažava sugovornike, bilo da se radi o novinarima ili političkim suparnicima, i to čini i danas. Ne razumije da je u parlamentarnoj demokraciji parlament ishodište i njegove izvršne vlasti - govori Grbin.

Na pitanje je li današnja interpelacija u Saboru unaprijed izgubljena bitka, Grbin kaže kako su od samog glasovanja važnije poruke koje će doći do građana. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 06.04.2019.

    E da Vam dode Tito na jedan dan svi bi bili na golom Otoku i nebi bilo dosta mjesta moro bi ga prosiriti. Takva lupez, gori od gorih,

  • Plehan 04.04.2019.

    Grbin,sa vama se i djeca mogu ismijavati pošto niste nikakva oporba,mlatite praznu slamu i bude te završili kao i vaš šef Bernardić.Za razgovor mora te imati prave i istinske kritike,a ne vaše gluposti.

  • Vrac666 04.04.2019.

    U par dana se skupe i obrane od poplave. U par sati se organiziraju i ugase požare. U par klikova se slože i spriječe porez na nekretnine. U jedan vikend skupe više od 4 milijuna dolara za liječenje djevojčice koju ne poznaju. Bez ijednog političara, ideologije, državne službe ili stranke. Bez ijednog pečata, papirologije i stranačkog uhljeba. Bez pitanja čiji je djed bio partizan, čiji ustaša, tko za koga navija, tko je lijevo, tko desno, tko sjeverno, tko južno? Neka mi netko objasni kako je ovakav narod dozvolio da ga šačica seronja od izbora do izbora posvađa, razjedini i opljačka? I zašto im to tolerira?

Komentiraj...
Vidi sve komentare