To je to što me zanima!

Plenković je spreman izabrati nasljednika. Lista je kratka i na njoj su samo četiri kandidata

NOVI EXPRESS Činjenica je da u stranci instalira kadrove koji će, nakon što on otiđe u Bruxelles, raditi na daljinski. No tko će biti kalif namjesto kalifa, Plenkijev nasljednik i guverner Hrvatske, Plenkijev Bakarić?
Vidi originalni članak

Andrej Plenković dokaz je da HDZ nije nikakva slučajna aglomeracija predatora nego politički najpromišljenija družina u Hrvatskoj. Premda šef stranke sa svjetonazorom baze nema previše dodirnih točaka, “moćna gomilica” kingmakera iz sjene uspjela ga je nametnuti terenu, ocijenivši da će njegova pojava – zna jezike, ne piša po cesti, saginje se po ispale stvari damama i djeci – impresionirati Hrvatsku. Bila je to točna procjena. Plenković je doista dva puta skinuo HDZ grobaru s lopate; prvi put protiv Milanovića, a drugi put u vrijeme ranoga Covida, protiv Bernardića. Za njegov uspon na vrh najvažniji je bio dogovor Milijana Brkića, Vladimira Šeksa i drugih važnih HDZ-ovih patrijarha. U oba mandata Plenković savršeno odrađuje svoju zadaću, sažetu u rečenici “nismo mi Sanaderov HDZ, no way” iako je očito da nisu, “hau jes nou”.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 32

  • melin51 04.12.2021.

    Kad vidim kandidate za nasljednika onda bih rađe da premjer  ostane Plenković.

  • 04.12.2021.

    Šuplje strančarenje i još besmislenija ideologija nas je i dovela tu gdje jesmo, na dnu. Samo potpuno novi i odgovorni ljudi će nešto pozitivno napraviti. Sve drugo je odavno već pozanto i viđeno.

  • Good boy 04.12.2021.

    Njojo je najbolji kadar. On zna kako se dobro uvuci da mu samo tabani vire

Komentiraj...
Vidi sve komentare