To je to što me zanima!

Plenković na izjavu Milanovića: 'Reciklira teme, to smo riješili'

Dodao je da ne zna što će reći Ustavni sud koji će ocijeniti jesu li zakoni kojima su Stožeru dane ovlasti ograničenja temeljnih prava i sloboda u skladu s Ustavom
Vidi originalni članak

Tu priču smo riješili već u Saboru. Ponavljanje, recikliranje tema, poručio je premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, prije sjednice Predsjedništva na upit novinara kako komentira ponovnu izjavu predsjednika države, Zorana Milanovića, da je Nacionalni stožer protuustavno tijelo.

Predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, ranije se već oglasio i istaknuo kako će sud ocijeniti jesu li zakoni kojima su Stožeru dane ovlasti u skladu s ovlastima, kao i svaku odluku za koju su dobili zahtijev.

NOVA MINISTRICA OTKRILA 'Europska unija ove godine za obnovu Zagreba daje 89 mil. €'

- Ne znam što će reći Ustavni sud, ali ja imam svoj stav. Mi radimo sve ustavno i zakonito, dobro i za zdravlje i gospodarstvo. I to je ta ključna razlika između onih koji rade na zaštiti zdravlja građana, da osiguraju plaće, izbore, stabilnu vlast, europska sredstva, ekonomski oporavak i onih koji grintaju - poručio je.

O zahtijevu oporbe za smjenom Krunoslava Capaka iz Nacionalnog stožera zbog slučaja HSLS-ovog Darija Hrebaka samo odmahuje rukom. Na pitanje što misli o tome, poručuje "ništa."

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Vito1 29.07.2020.

    Ovaj već postaje reciklirana svrha samog sebe

  • HDkockoglaviZ 28.07.2020.

    Nista nismo rijesili. Vuk pozna vuka a lopov lopova.

  • Luna777 28.07.2020.

    Sve ovisi o tome da li je Ustavni sud - Plenkovićev sud. Kako će Plenković reći, tako će i biti. Tako se to radi u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare