To je to što me zanima!

Plenković: 'Nemojmo ove dvije krize koristiti za profitiranje!'

Državni vrh i danas je održao kriznina sastanak nakon kojeg su se medijima obratili premijer Andrej Plenković te predsjednik sabora Gordan Jandroković...
Vidi originalni članak

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zaraženo još 46 ljudi. Ukupno, dosad je kod nas oboljelo 361 ljudi. U isto vrijeme, država se nosi s katastrofom koju je razorni potres prouzrokovao u samom srcu Zagreba. 

Nakon još jednog kriznog sastank Vlade, novinarima se prvi obratio jandroković koji je rekao da će se sutrašnja sjednica Sabora održati u zgradi Državnog inspektorata.

- Treći i četvrti kat zgrade Sabora nije u funkciji. Ne funkcionira ni Sabornica. Pomoći ćemo Vladi u donošenju zakona; rekao je Jandroković i dodao kako su saborski zastupnici koji putuju na sjednice izuzeti od mjera zabrane napuštanja prebivališta, prenosi Dnevnik.hr

PRATITE UŽIVO Stožer civilne zaštite: Imamo 46 novozaraženih, ukupno 361

Nakon njega pred mikrofon je stao Andrej Plenković te se prvo osvrnuo na štetu prouzrokovanu potresom u Zagrebu.

- Sve službe će biti na terenu, statičari će ispitati stanje na terenu. Sad idemo u Studentski dom Cvjetnog naselja da vidimo kakvo je tamo stanje s građanima koji su tamo našli smještaj nakon potresa.

Odvrnuo se i na širenje zaraze korona virusom. 

POREZNA UPRAVA IZDALA UPUTE Evo svih kriterija koje morate ispuniti da ne platite porez

- Obavlja se veći broj testova i za očekivati je da će biti još više zaraženih. Nemojmo koristiti ove dvije krize za profitiranje. Inspektorat će voditi računa da nitko u krizi ne zarađuje više nego što je normalno i ne podiže cijene bez razloga, rekao je premijer. 

- Mnogi žele pomoći Zagrebu i Hrvatskoj s borbom. Postoji velik broj naših ljudi vani koji žele kupiti i donirati respiratore, opremu i to je moguće. Koordinator za nabavu opreme je Maja Grba, svi koji žele donirati neka budu u kontaktu sa Stožerom, zaključio je premijer. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • liliana 26.03.2020.

    Najviše će profitirati simpatizeri hdzea.Dolazit će poticaji iz eu fondova,a to je zlazna koka za kriminal,dijelit će se milijuni samo kome,a netko će i sa provizijom dobro proći.

  • 24.03.2020.

    Jel zna premijer da mu ove kirurške maske slabo koriste kod virusa. treba nositi pff3 maske za finu prašinu koje stišću sa svih strana i plus toga što nisam ni ja znao do sad prenosi se i preko očiju. Zapravo bi trebalo imati naočale. Jedino je dobro što su uveli razmak 2m.

  • yocko 24.03.2020.

    A tko bude najviše profitirao od vas HDZ-ovaca,vi ste poznati u tome,da ste protiv toga onda bi pobrali sve kuče profiterima,pogotovo onim ratnim profiterima koji su kuče napravili na račun države koje je čak i MORH platio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare