To je to što me zanima!

Plenković o Fortenovi: Vidjet ćemo da li je sve zakonito, nije Sberbanka nikog informirala

Plenković tvrdi kako ne zna ništa o tome da je arapski investitor zatražio sastanak s njim
Vidi originalni članak

Premijer Plenković komentirao je prodaju udjela u Fortenovi arapskom investitoru.

- Kolege iz Ministarstva vanjskih poslova dosta su komentirali na tu temu. Vidjeli ste i priopćenje. No, najvažnija točka je da kompanija funkcionira i funkcionira dobro. Pred našim očima kolabirala je prije 5 godina, i urušavalo se, ali je intervenirala Vlada. Vlada je surađivala i komunicirala s Upravom Fortenove u pogledu suočavanja s posljedicama ruske agresije i primjene sankcijskog režima na poslovanje kompanije - rekao je.

KAOS OKO FORTENOVE Oglasili se iz Sberbanke: Stigao nam je sav novac iz Emirata, nemamo više udjela u Fortenovi
 
- Ovo što se dogodilo sada je da Sberbanka nije nikoga informirala. Vidjet ćemo uopće o kome se radi i da li je stvarni ulagač ovaj koji se sada pojavio uz PR agenciju, da li je transakcija zakonita. Tu moramo dobro sagledati što se događa, pa ćemo onda donositi odluke. Nama je najbitnije da kompanija normalno funkcionira - dalje navodi.

Na pitanje je li imao neslužbene informacije o tome, odgovara: "Zatražio sam da se naš obavještajni sustav uključi kada su odustali mirovinci". 

Na pitanje je li novi arapski investitor zatražio sastanak s njim, odgovario je: "Ja čitam da je već tražio sastanak, ali ne znam ništa", kazao je Plenković. 

JAVIO SE UPRAVI FORTENOVA GRUPE Šeik direktorima u Fortenovi poslao pismo: 'Sudjelovat ću u svim strateškim odlukama...'

Podsjetimo, Sberbank se u četvrtak oglasio o prodaji svog udjela u Fortenovi Saifu Alketbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Alketbi je kupio 43,4 posto udjela koje je držala Sberbanka, a iz ruske banke uvjeravaju kako je cijeli posao obavljen u skladu sa svim međunarodnim pravnim pravilima i standardima.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • zelena mamba 03.12.2022.

    Privatna firma ! Kaj Plenki i njegovi trabanti imaju sa tim?

  • x00x 03.11.2022.

    nek da ostavku kad nista ne zna

  • x00x 03.11.2022.

    zar nebi izjava ne znam il nisam znao za vodece pozicije trebala biti direktna osuda a ne alibi... ko ce znati? cistacica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare