To je to što me zanima!

Plenković o posjetu Šimprage Škabrnji: 'Došla je u dobroj namjeri da se pokloni žrtvama'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mi smo svoje protokole, svoje obaveze organizirali kako smo smatrali da je najbolje, rekao je Plenković novinarima u Škabrnji
Vidi originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković došao je u Škabrnju kako bi odao počast žrtvama. S njim u društvu došla je i nova potpredsjednica Vlade, Anja Šimpraga iz SDSS-a. Braniteljima se to nije svidjelo te su poručili da ne nepoželjna te okrenuli leđa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo svoje protokole, svoje obaveze organizirali kako smo smatrali da je najbolje. Danas smo unatoč i sjednici Vlade i posjetu Španjolskog kralja htjeli i došli u Škabrnju, a sutra ćemo biti u Vukovaru. Nema nikakvih dogovora niti planova, svatko donosi svoje odluke. Vi znate da je danas u Vukovaru i potpredsjednik Vlade, Medved i ministar obrane Banožić, niz saborskih zastupnika. I sutra će ovdje u Škabrnji biti četiri ili pet članova Vlade, dok će ostali biti u Vukovaru - rekao je Plenković.

DOGOVORENI DETALJI Za dan sjećanja na vukovarske žrtve bez ikakvih ograničenja

Na pitanje kako komentira to što predsjednik ne dolazi u Vukovar, rekao je 'mi smo tu svake godine'. 

Naime, branitelji iz Škabrnje su rekli kako su molili Vladu da u posjet ne dolazi nitko iz SDSS-a.

NOVI PODACI DORH objavio ažurirana izvješća o ratnim zločinima u Vukovaru, Škabrnji i Nadinu

- Gledajte mi smo došli iskazati poštovanje, zajedno s nama je došla i potpredsjednica Vlade. Ona je došla ovdje u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i da iskaže pijetet pred onima koji su stradali u stradali u strašnom zločini 1991. godine - rekao je Plenković. 

- Razumijem teške traume obitelji nastradalih, to su užasne patnje, užasni bolovi, ali mi kao društvo moramo kretati prema pomirbi, a dolazak potpredsjednice Vlade nije nešto što odudara od politike koju vodimo u posljednje vrijeme. Jedini put naprijed su suživot i pomirba - nastavlja.

JANDROKOVIĆ U SABORU: 'Herojstvo Vukovara i Škabrnje slavimo s tugom ali i ponosom'

- Ja smatram da je za budućnost Hrvatske uz sve poštovanje prema obiteljima, prema hrvatskim braniteljima, sve poštovanje prema žrtvama. Jedini put prema naprijed je suživot i pomirba - rekao je.

Komentirao je i porez na 'ekstra profit'. 

- Ja mislim da je taj jedan potez, potez solidarnosti u okolnostima u kojima je država odlukama naše Vlade, kontinuiranim intervencionizmom pomogla našim građanima da prijeđu krizu. Ovo je situacija koja ubiti znači da oni koji imaju najviše pomognu onima koji imaju najmanje - kaže Plenković,

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Pobotchnick Leeyoobo 19.11.2022.

    Satra ga anemija. Ima veći podbradak nego što je moj trbuh.

  • ilmare 17.11.2022.

    Ne bi pitali,jer bi očekivali da je neće vidjeti. ..Radi Plenkovića je sigurno morala...

  • bečar-bečar 17.11.2022.

    njemačka i francuska,i njemačka i v.britanija su bili veči neprijatelji i mrzitelji svega suprotnog pa su evo sada nerazdvojni partneri.ne možeš mrziti cijeli svoj život. ovi naši su nas pokrali više od ratne štete - i ko im šta može???

Komentiraj...
Vidi sve komentare