To je to što me zanima!

Plenković i župan optužen za nasilje sjedili za istim stolom

Mi ne možemo diskriminirati niti župana niti županiju, dok je legalno izabran na dužnost, rekao je Andrej Plenković nakon što se sastao s Alojzom Tomaševićem i još četvoricom župana...
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković i deset ministara u utorak su razgovarali na trećoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem sa županima svih pet slavonskih županija. Za isti stolom s Plenkovićem sjedio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojeg supruga optužuje za obiteljsko nasilje. 

Na postavljeno pitanje o nazočnosti Alojzija Tomaševića na sjednici povjerenstva, podsjećajući ga da je prije nešto više od mjesec dana raspustio županijski organizaciju HDZ požeško slavonske županije nakon što je u javnost dospio incident kojeg je imao sa suprugom, Andrej Plenković je rekao da tu nema ništa osobno.

- Mi ne možemo diskriminirati niti župana niti županiju, dok je legalno izabran na dužnost župana - rekao je Plenković. Plenković je i odgovorio na pitanje da li se HDZ bavio tim slučajem unatrag mjesec i pol dana, od kako je priča izašla u javnost. Novinari su ga podsjetili da je rekao da, ako se informacija pokaže točnom, da nema načina da Tomašević ostane župan.

- To je unutarnja stvar HDZ-a - kratko je odgovorio. 

'Ubrzat ćemo dinamiku ugovaranja sredstava iz EU fondova'

- Mogu izraziti zadovoljstvo što smo u odnosu na prethodni sastanak ubrzali dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova, i to za 1,54 milijardi kuna - izjavio je Plenković nakon sjednice.

- U dogovoru sa Svjetskom bankom za iduću financijsku perspektivu nastojat ćemo imati poseban operativni program koji bi se odnosio isključivo na tih pet slavonskih županija - istaknuo je.

Najavio je kako će Vlada ubuduće posebno raditi na osiguranju sredstava za predfinanciranje razvojnih projekata. Sljedeća sjednica Savjeta najavljena je za veljaču u Virovitici, u sklopu sajma Viroexpo.

Također je najavio da će se 1. prosinca održati sjednica Vlade u Osijeku, koja će na dnevnom redu imati 20 točaka koje se odnose na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Predsjednik Vlade i ministri boravak u Slavonskom Brodu započeli su polaganjem vijenaca kod nacionalnog spomen obilježja "Prekinuto djetinjstvo", podignutog u spomen na djecu poginulu tijekom Domovinskog rata.

Tijekom boravka u Slavonskom Brodu Plenković se susreo i s gradonačelnikom Slavonskoga Broda Mirkom Dusparom i županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Zmar116 22.11.2017.

    Slavonija je ostavljena i zaboravljena poput onog maloga lika iz filma "Sam u Kući"...Hrvatska je otišla u EU ,a zaboravila je Slavoniju povesti sa sobom...

  • svanuće 21.11.2017.

    Bahati ,prepotentni brutalno sirovi župan je društvo od kojeg treba bježati ,a ne ga štititi ,jadno,i pre jadno.

  • Plehan 21.11.2017.

    Tomašević ima suprugu koju ne podržavaju njezina dijeca,a on je mala beba za Lalovca koji i dalje sjedi u saboru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare