Obavijesti

News

Komentari 71

Plenković i župan optužen za nasilje sjedili za istim stolom

Plenković i župan optužen za nasilje sjedili za istim stolom
8

Mi ne možemo diskriminirati niti župana niti županiju, dok je legalno izabran na dužnost, rekao je Andrej Plenković nakon što se sastao s Alojzom Tomaševićem i još četvoricom župana...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković i deset ministara u utorak su razgovarali na trećoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem sa županima svih pet slavonskih županija. Za isti stolom s Plenkovićem sjedio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojeg supruga optužuje za obiteljsko nasilje. 

Na postavljeno pitanje o nazočnosti Alojzija Tomaševića na sjednici povjerenstva, podsjećajući ga da je prije nešto više od mjesec dana raspustio županijski organizaciju HDZ požeško slavonske županije nakon što je u javnost dospio incident kojeg je imao sa suprugom, Andrej Plenković je rekao da tu nema ništa osobno.

- Mi ne možemo diskriminirati niti župana niti županiju, dok je legalno izabran na dužnost župana - rekao je Plenković. Plenković je i odgovorio na pitanje da li se HDZ bavio tim slučajem unatrag mjesec i pol dana, od kako je priča izašla u javnost. Novinari su ga podsjetili da je rekao da, ako se informacija pokaže točnom, da nema načina da Tomašević ostane župan.

- To je unutarnja stvar HDZ-a - kratko je odgovorio. 

'Ubrzat ćemo dinamiku ugovaranja sredstava iz EU fondova'

- Mogu izraziti zadovoljstvo što smo u odnosu na prethodni sastanak ubrzali dinamiku ugovaranja sredstava iz europskih fondova, i to za 1,54 milijardi kuna - izjavio je Plenković nakon sjednice.

- U dogovoru sa Svjetskom bankom za iduću financijsku perspektivu nastojat ćemo imati poseban operativni program koji bi se odnosio isključivo na tih pet slavonskih županija - istaknuo je.

Najavio je kako će Vlada ubuduće posebno raditi na osiguranju sredstava za predfinanciranje razvojnih projekata. Sljedeća sjednica Savjeta najavljena je za veljaču u Virovitici, u sklopu sajma Viroexpo.

Također je najavio da će se 1. prosinca održati sjednica Vlade u Osijeku, koja će na dnevnom redu imati 20 točaka koje se odnose na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Predsjednik Vlade i ministri boravak u Slavonskom Brodu započeli su polaganjem vijenaca kod nacionalnog spomen obilježja "Prekinuto djetinjstvo", podignutog u spomen na djecu poginulu tijekom Domovinskog rata.

Tijekom boravka u Slavonskom Brodu Plenković se susreo i s gradonačelnikom Slavonskoga Broda Mirkom Dusparom i županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.