To je to što me zanima!

Šef ureda za obnovu usporedio se s Oršićem: Izjavu Plenkovića shvaćam kao poticaj, ne kritiku

Ja sam doživio da moramo još bolje, isto kao što je Mislav Oršić imao manju minutažu pa postigao, svaki izbornik od svojih igrača traži više, ja sam jedan kotačić u momčadi, kaže Gordan Hanžešk
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković rekao je jučer kako obnova Banije ide nestvarno sporo, a šef Ureda za obnovu Gordan Hanžek za N1 je pak u četvrtak izjavio da on to baš i ne vidi kao kritiku.

- Predsjednik Vlade je, sportskim rječnikom rečeno, selektor svih nas koji sudjelujemo u radovima obnove. U obnovi domova cijelo vrijeme govorimo da će trajati četiri godine. To smo rekli prije godinu dana. Trajat će još dvije godine za Stambeni fond -kaže Hanžek.

'BIT ĆE GOTOVA ZA ČETIRI GODINE...' Ministar Paladina o obnovi: Nema smisla da budem ministar ako ne isporučim dogovoreno

- Ja sam doživio da moramo još bolje, isto kao što je Mislav Oršić imao manju minutažu pa postigao, svaki izbornik od svojih igrača traži više, ja sam jedan kotačić u momčadi. To više shvaćam kao poticaj - rekao je o Plenkovićevoj izjavi i dodao da se obnova već sad ubrzava i da je rezultat ono što je mjerljivo. Kaže kako završavaju novih 9 obiteljskih kuća i imaju 103 gradilišta zamjenskih kuća. 

- Krenuli smo u projekte konstrukcijske obnove višestambenih zgrada, imamo 5.150 gotovih kuća - dodao je, a na činjenicu da je dosad izgrađeno samo šest kuća kaže kako su prošle godine u ovo doba raspisali prve natječaje za izvedbu radova, a u veljači započeli radove, a iza toga u ožujku, travnju i svibnju te kako su rokovi osam mjeseci.

- Uvijek mi želimo više, i to je sigurno nakana premijera - rekao je Hanžek, i dodao da nije ugodno pomisliti na ljude u kontejneru, pogotovo u božićno doba.

PROMO Na Banovini se gradi više od 500 kuća korisnika programa stambenog zbrinjavanja

Na pitanje što najviše koči obnovu kaže da ako imaju ukupno dvije trećine u različitim fazama realizacije, ostaje još trećina.

- To je za dvije godine gotovo. Trebat će nam ukupno četiri godine - rekao je.

Dodao je i da će Vlada donijeti odluku o novčanoj pomoći za svakog stradalnika na Baniji, odnosno za ljude u kontejnerima i privremenim smještajima.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Truth69 22.12.2022.

    Posluzio se nogometnim rijecnikom kako bi ga ofce shvatile 🤣🤣🤣

  • Jagoda jagoda 22.12.2022.

    Draga moja Hrvatska ja ti iz srca želim da ti se gđa Laura smiluje i da 2023g bude godina isporučenja!

  • Jagoda jagoda 22.12.2022.

    Majke mi ovo ima samo u HDZ-u!

Komentiraj...
Vidi sve komentare