To je to što me zanima!

'Plenković od mene nijednom nije zatražio da odstupim...'

Kovač negira špekulacije da je šef stranke zatražio da ode s pozicije međunarodnog tajnika u HDZ-u. Na pitanje koliko je jaka fronta protiv Plenkovića, odgovorio je da u HDZ-u jačaju unutarstranačku demokraciju
Vidi originalni članak

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač bio je prilično kritično nastrojen prema vodstvu HDZ-a na saboru stranke prošloga tjedna. Da postoje nesuglasice između Kovača i vodećih u HDZ-u bilo je jasno i nakon preslagivanja većine, a zatim i kod ratifikacije Istanbulske konvencije, kada je Kovač glasao protiv. 

Zbog svega toga, već se neko vrijeme špekulira o tome je li Kovač na crnoj listi predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

'EYE OF THE TIGER' Sabor HDZ-a: Davor Ivo Stier ukrao show 'Rockyju' Plenkiju

Upitan je li ga Plenković zatražio da odstupi s pozicije međunarodnog tajnika HDZ-a, Kovač je u intervjuu za RTL izjavio da 'toga nije bilo, ni na jednoj sjednici, ni u jednom razgovoru'. 

Zašto želite zadržati tu funkciju, a ne slažete se s politikom Andreja Plenkovića?

Ja sam član predsjedništva, na to sam ponosan, dajem svoj doprinos radu HDZ-a. Ponosan sam da sam sudjelovao u raznim pobjedama. 

NAS DVA BRATA Davor Ivo Stier i Miro Kovač sad vode frontu protiv Plenkija

Da ste vi šef HDZ-a i vlade, bi li Istanbulska konvencija bila ratificirana?

Mi smo to stavili ad acta. Ja sam prije govorio da je važno otvoriti široku, javnu raspravu. Predlagao sam da o tome otvoreno razgovaramo. Ja sam rekao ono što sam govorio, da o tome treba razgovarati. Napravili smo jedan iskorak u HDZ-u i politici jer smo prvi put glasali po savjesti.

Koliko je jaka fronta protiv Plenkovića?

Puno se tu naklapa. Mi u HDZ-u jačamo unutarstranačku demokraciju. To je jedan trend u Hrvatskoj i HDZ-u da imate pravo izraziti svoje mišljenje. Na to sam ponosan.

Biste li podržali Davora Ivu Stiera za predsjednika HDZ-a?

U subotu smo imali izvještajni sabor HDZ-a. O kandidaturama se nije razgovaralo niti je to bila tema.

Želite li vi biti predsjednik HDZ-a?

Kada dođe vrijeme za to me možete pozvati u emisiju pa o tome razgovarati, zaključio je Kovač. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • fredaster 31.05.2018.

    znaci da te IGNORISE!

  • čoviksjuga 31.05.2018.

    Plenković je jedina brana potpune klerikacije Hrvatske !? Ovo pišem kao vjernik !!

  • Čarli1976 31.05.2018.

    Dragi hrvati i hrvatice molimo dragog Bogeka da nam i ovakav Plenki ostana na vlasti, jer ako vlast preuzmu tipovi poput Vase, ovog Kovača i njihovih sljedbenika onda ćemo nositi gaće na štapu, i vrlo brzo ostati bez države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare