To je to što me zanima!

'Plenkoviću, pokažite ugovor o zalogu Agrokorove imovine...'

Pa transparentnosti radi gospodine premijeru, gospođo Dalić, gospodine Ramljak pokažite javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific, kaže Todorić...
Vidi originalni članak

Ivica Todorić u najnovijoj objavi na svojim internetskim stranicama u četvrtak je pozvao premijera Andrea Plenkovića, potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka da objave ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga.

Kako Todorić navodi u najnovijoj objavi, "premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade ponovno brani pljačku otete privatne imovine, a skandalozni ugovor o roll-upu na koji sam više puta upozoravao naziva najboljim i najkorektnijim".

"Još jučer je tvrdio kako nikakve mistifikacije nema, da je sve transparentno. Pa transparentnosti radi gospodine premijeru, gospođo Dalić, gospodine Ramljak pokažite hrvatskoj javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga koji je sastavni dio cijelog plana kriminalne organizacije. To može učiniti transparentni gospodin Ramljak već na današnjoj tiskovnoj konferenciji u 13 sati. Svima u Hrvatskoj i u svijetu tada će sve biti jasno. Transparentno, bez mistifikacije. Uvjeravam vas da je ugovor o roll-upu, koji se izruguje s Vladom i hrvatskim pravosuđem, samo mali dio kriminala koji krije ugovor s trustom iz Hong Konga", kaže se u objavi.

Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

Početkom rujna su kompanije iz sastava koncerna Agrokor izvijestile o sklapanju ugovora o zasnivanju založnog prava na svojim nekretninama koje nisu dosad založene, a temeljem zajma koji je Agrokor dobio početkom lipnja u visini od 480 milijuna eura. Tako su Jamnica, Ledo, Zvijezda, Belje, Vupik i PIK Vinkovci su početkom rujna izvijestili da su sklopili ugovor o zasnivanju založnog prava na nekretninama između Agrokora, njegovih povezanih društava te Madison Pacific Trust Limiteda.

Naknadno, Jamnica i Ledo u svojim objavama navode da je 15. rujna sklopljen ugovor o zasnivanju založnog prava na određenim žigovima tih tvrtki između Agrokora i njegovih povezanih društva, među kojima su i te dvije kompanije, te Madison Pacific Trust Limited.

Taj je ugovor, kako se navodi u objavama, sklopljen "u svrhu zasnivanja i perfekcije osiguranja" u korist Madison Pacific Trust Limited "radi osiguranja sadašnjih i budućih tražbina koji svaki dužnik duguje osiguranim strankama, kako su svi definirani i u skladu s ugovorom o najstarijem (super-priority) kreditu od 8. lipnja ove godine".

Prema objavama tih dviju tvrtki, Jamnica je založila pravo na na ukupno pet figurativnih žigova (tri Jamnice i dva Jane), a Ledo na njih četiri (jedan verbalni i tri figurativna žiga).

Idi na 24sata

Komentari 56

  • ljubica ljubičica_1 27.10.2017.

    Todoriću imajte muda i pojavi se u Hrvatsku.A ne valjaj pizdarije na blogu.Zar mislite da vam narod vjeruje.Ja ne jer znam da godinama koperante paćate sa papirićima.Dok vaša obitelj luksuzira.Sramo te se !

  • lokal patriota 27.10.2017.

    Todoriću, Agrokorovo vlasništvo spominješ, koje si kupio kao npr BELJE z 1 kunu i to smatraš svojim vlasništvom. Došla maca na vratanca, sada na robijicu sa svima iz te tvoje crne liste iz istoimene crne knjige.Ništa nije bilo tvoje, nego naše, koje su ti politički lopovi omogućili da otmeš i to legalno, ali eto do sada.Treba država obnoviti GOLJAK i eto prekrasna ustanova za tu novu elitu.

  • 26.10.2017.

    daj boze da ih sve povuces na dno skupa sa sobom

Komentiraj...
Vidi sve komentare