To je to što me zanima!

Plenković: 'Otvaranje Hrvatske kuće je važan iskorak za hrvatsku manjinu u Srbiji'

Premijer je u petak prijepodne stigao u Srbiju, a posjet hrvatskoj manjini započeo je susretom sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom u vojvođanskom gradu Srijemskoj Mitrovici
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković susreo se sa srpskom premijerkom Anom Brnabić s kojom je otvorio novo sjedište hrvatske manjine Hrvatski dom – Maticu. 

- Otvaranje Hrvatske kuće u Subotici važan je iskorak za hrvatsku manjinu u Srbiji. Unaprjeđenju bilateralnih odnosa pridonose Anja Šimpraga i Tomislav Žigmanov kao članovi obiju vlada. Nastojimo u dijalogu i smirenom ozračju rješavati otvorena pitanja- napisao je Plenković u objavi na Twitteru.

Premijer je u petak prijepodne stigao u Srbiju, a posjet hrvatskoj manjini započeo je susretom sa srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom u vojvođanskom gradu Srijemskoj Mitrovici. Nakon gostovanja u Srijemskoj Mitrovici zaputio se  na sjever Vojvodine u Suboticu, gdje se susreo s vodstvom zajednice.

SUSRET S HRVATIMA FOTO Plenković sa šeširom u Srijemskoj Mitrovici, pogledajte kako su ga dočekali u Srbiji

Novo zdanje nedaleko od središta Subotice bit će sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“ i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, a objekt bi trebao biti i centar kulturnog i društvenog života hrvatske zajednice u Srbiji.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • _The_Boss 24.06.2023.

    Maske su spale! Plenkoviću danas vjeruju samo oni koji imaju jako šuškavi razlog za to! Hrvati niti slučajno!..Svaki dan novi nastavak višegodišnje komedije sa glavnik likom Andrejom Plenkovicem. S obzirom na vrlo ozbiljne prijetnje koje svakodnevno dobiva odakle Plenkovicu hrabrost da izlazi iz blindiranog automobila.O svemu baljezga ali nikako da kaže svekolikom hrvatskom puku je li mu otac bio major KOSA i UDBE. da ili ne.............. Zašto ga gospodo novinari ne pitate i zatražite odgovor.

  • _The_Boss 24.06.2023.

    Već kad se zdrobila lova na podizanje novog Doma tamo negdje u Vojvodini, trebalo je barem podići spomen ploču

  • kaznionica 5+ 23.06.2023.

    Ovo su koalicijski partneri Plenkovića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare