To je to što me zanima!

Plenković: Pozdrav Za dom spremni je već sad nedopušten, neka sudovi dalje odlučuju

Ta tema je jasna svo ovo vrijeme što se mene tiče.  A treba li ići u Kazneni zakon ili ne, kao što znate to je izvorna inicijativa gospodina Krausa, a manje drugih zastupnika, mi ćemo o tome razgovarati, kazao je premijer
Vidi originalni članak

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković rekao je kako se nada da će i kraj sezone proći u narančastom. 

Komentirao je i zabranu pozdrava 'za dom spremni' za kojeg kaže da je taj pozdrav već sad nitko ne dovodi u pitanje. Referirajući se na incident oko uzvikivanja u Kninu, rekao je kako je sve prijavljeno policiji te da je na sudovima da donose svoje odluke. 

- Ta tema je jasna svo ovo vrijeme što se mene tiče.  A treba li ići u Kazneni zakon ili ne, kao što znate to je izvorna inicijativa gospodina Krausa, a manje drugih zastupnika, mi ćemo o tome razgovarati, ali i sada je nedopušteno. Vidimo da ima dokoličara koji promišljaju što to kome znači. To je nedopušteno sada, sankcionira se i sudovi trebaju donositi odluke - poručio je Plenković. 

Kada su ga novinari pitali da li bi primio Miroslava Škoru u stranku da zatraži upisnicu, Plenković je rekao da politiku HDZ-a i stava prema drugim strankama te potencijalnim partnerima donosi vodstvo stranke. 

- To što se zbiva u drugim strankama su njihovi problemi i teme. Danima se provlači nijednim argumentom  poduprta teza da nevidljiva ruka HDZ-a radi kuršlus u DP-u. Mislim da su oni demonstrirali o čemu je tu riječ. Mogu samo reći da je jedini njegov pravi poltički element koji će ostati taj da je Zoran Milanović predsjednik danas. To je njegova ostavština - kazao je. 

Između ostalog, komentirao je i situaciju između RTL-ove novinarke Danke Derifaj i Thompsona te rekao kako osuđuje svaki govor mržnje, a osvrnuto se i na to kada će biti donijet novi Zakon za elektroničke medije. 

- Zakon će ići u drugo čitanje vrlo skoro. Znate da ga je Vlada usvojila na zadnjoj sjednici prije stanke. No, tu je manje mržnje prema onome što se zbiva na medijskim portalima, a puno više prema onome što se događa na društvenim mrežama - rekao je Plenković i osvrnuo se na govor mržnje i komentare koje je dobila Derifaj te rekao kako Hrvatska ne može ugasiti društvene mreže. 

- Nećemo ugasiti Twitter kako to čine u Afganistanu. Ako tu nema nekog globalnog riješenja, nažalost, malo možemo napraviti - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 230

  • 25.08.2021.

    Radnici vam rade još uvijek za 4,5000 kn vi puni ko brodovi i još nam mažete oči s Ustašama i Partizanima.Sram vas bilo

  • NOmad_2 25.08.2021.

    ***Admin***: Postovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se mozete javiti na e-mail zona@24sata.hr.

  • beli1977 25.08.2021.

    Ma sud ce tebi suditi uskoro!!!! Sanader je za tebe kamilica……..

Komentiraj...
Vidi sve komentare