Obavijesti

News

Komentari 230

Plenković: Pozdrav Za dom spremni je već sad nedopušten, neka sudovi dalje odlučuju

Plenković: Pozdrav Za dom spremni je već sad nedopušten, neka sudovi dalje odlučuju

Ta tema je jasna svo ovo vrijeme što se mene tiče.  A treba li ići u Kazneni zakon ili ne, kao što znate to je izvorna inicijativa gospodina Krausa, a manje drugih zastupnika, mi ćemo o tome razgovarati, kazao je premijer

VIDEO

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković rekao je kako se nada da će i kraj sezone proći u narančastom. 

Komentirao je i zabranu pozdrava 'za dom spremni' za kojeg kaže da je taj pozdrav već sad nitko ne dovodi u pitanje. Referirajući se na incident oko uzvikivanja u Kninu, rekao je kako je sve prijavljeno policiji te da je na sudovima da donose svoje odluke. 

- Ta tema je jasna svo ovo vrijeme što se mene tiče.  A treba li ići u Kazneni zakon ili ne, kao što znate to je izvorna inicijativa gospodina Krausa, a manje drugih zastupnika, mi ćemo o tome razgovarati, ali i sada je nedopušteno. Vidimo da ima dokoličara koji promišljaju što to kome znači. To je nedopušteno sada, sankcionira se i sudovi trebaju donositi odluke - poručio je Plenković. 

Kada su ga novinari pitali da li bi primio Miroslava Škoru u stranku da zatraži upisnicu, Plenković je rekao da politiku HDZ-a i stava prema drugim strankama te potencijalnim partnerima donosi vodstvo stranke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To što se zbiva u drugim strankama su njihovi problemi i teme. Danima se provlači nijednim argumentom  poduprta teza da nevidljiva ruka HDZ-a radi kuršlus u DP-u. Mislim da su oni demonstrirali o čemu je tu riječ. Mogu samo reći da je jedini njegov pravi poltički element koji će ostati taj da je Zoran Milanović predsjednik danas. To je njegova ostavština - kazao je. 

Između ostalog, komentirao je i situaciju između RTL-ove novinarke Danke Derifaj i Thompsona te rekao kako osuđuje svaki govor mržnje, a osvrnuto se i na to kada će biti donijet novi Zakon za elektroničke medije. 

- Zakon će ići u drugo čitanje vrlo skoro. Znate da ga je Vlada usvojila na zadnjoj sjednici prije stanke. No, tu je manje mržnje prema onome što se zbiva na medijskim portalima, a puno više prema onome što se događa na društvenim mrežama - rekao je Plenković i osvrnuo se na govor mržnje i komentare koje je dobila Derifaj te rekao kako Hrvatska ne može ugasiti društvene mreže. 

- Nećemo ugasiti Twitter kako to čine u Afganistanu. Ako tu nema nekog globalnog riješenja, nažalost, malo možemo napraviti - kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.